Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan lehet a legegyszerűbben...

Hogyan lehet a legegyszerűbben tiltakozni az ellen hogy szervdonor legyek?

Figyelt kérdés
Magyarországon mindenki szervdonornak minősül halál esetén, EZ FELHÁBORÍTÓ! Remélem van valami egyszerű módja a tiltakozásnak

2018. jún. 7. 20:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/79 anonim ***** válasza:
98%

"Vannak-e például adataink a túlnyomórészt fitalokból álló eltűntek sorsáról. Nincsenek. Egy részük biztos, hogy szervkereskedelem áldozata."

Értem. Bezzeg egy fejlett nyugati államban ilyen nem fordul elő, MERT a beleegyezésük kell a szerveik donációjához. A törvénytiszteletükről ismert szervkereskedők pedig ennek hiányában nem is kapják szét őket, mint jókedvű hentesinas a mangalicát.:DDD

De nagy az isten állatkertje...

2018. jún. 8. 00:54
 32/79 anonim ***** válasza:
98%

"itt az emberek 99% fogalma sincs hogy donor tudta nélkül"

Azt tegyük hozzá, hogy az emberek 99%-ból soha nem is lesz donor.

Donor abból lehet, aki agyhalál állapotában van, az agyműködése leállt viszont a szervezete még gépi működéssel fenntartott. Ez évente 150-200 ember, amiből 4-500 szervet lehet "kitermelni". Magyarul kétszer több embernek van lehetősége a megmenekülésre.

2018. jún. 8. 06:31
 33/79 anonim ***** válasza:
92%

Én aztán elég konzervatív vagyok sok dologban, de ez nagyon jó, hogy így van.

Nagyon - nagyon rossz érzés, hogy ha elpatkolsz, esetleg mások élete megmenthető a szerveiddel?

Még szerencse, hogy az agyátültetés még nem kivitelezhető.

2018. jún. 8. 06:56
 34/79 anonim ***** válasza:
68%
Tiltakozni bárhogy lehet, legfeljebb nem érhetsz el vele semmit. Én javaslom azt, hogy a parlament előtt a vetkőzz le, és a faroddal eregess szappanbuborékokat tiltakozás gyanánt, mert az legalább vicces látvány volna. De ha el tudod intézni, hogy a halál egy jó rejtekhelyen érjen, ahol egy hónapig senki nem talál rád, az sem rossz módszer; hidd el, senkinek meg sem fordul majd a fejében, hogy a szerveiddel akármit is kezdjenek.
2018. jún. 8. 09:24
 35/79 anonim ***** válasza:
20%

Ok, elindult a vagdalkozás, de hogy okosabbak legyünk:

Kérdező, meg tudod fogalmazni nekem világosan, hogy miért tiltakozol ennyire az ellen hogy szervdonor legyél halálod után?

Köszönöm.

2018. jún. 8. 11:15
 36/79 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem az agyátültetés nem érintené őket - legalábbis nem az ő agyukat. Működésképtelen szervet nem lehet átültetni.

2018. jún. 8. 11:37
 37/79 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező, továbbra is azt állítom, előbb gondolkodni, aztán háborogni. Mert különben a fejed a kutyának se feg kelleni, hiába próbálod rátukmálni.

Szóval. A test öregszik. A szervek is. Ha egy kisgyereknek mondjuk szüksége lenne egy vesére, és kapna egy hetven évestől, örülhet, hogy még öt évig működik neki. Márpedig a gyakori szervcsere nem olyan, mint mikor elemet cserélsz. Tehát nagyon végszükség idősebb korban szervdonornak lenni. Fiatalabb korban meghalhatsz betegségben. Elég súlyos, ha belehalsz. ÉS ezt a halálos kórral fertőzöttet akarod átadni? Gyilkos vagy? Van még az az eset, mikor váratlanul fiatalon baleset ér. Véletlenül és váratlanul. Akkor alkalmas leszel. Talán.

A szektás ostobaságaidra viszont nem vagyok vevő.

2018. jún. 8. 12:40
 38/79 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem ezt úgy kéne csinálni, hogy aki írásba adja, hogy nem járul hozzá, hogy felhasználják a szerveit, tegye, de egyúttal ne is kaphasson szervet, ha úgy hozza az élet.
2018. jún. 8. 12:47
 39/79 A kérdező kommentje:

34

Képzeld el a következőt:

Halála után mindenkinek a fele vagyona a szegényekhez kerül, ez alól mentesülhetsz ha életed során tiltakozol, hasonlóképpen a szervdonor tiltakozáshoz.

Ugyanúgy érvelni lehetne hogy már neked úgyis mindegy mi lesz a pénzeddel halálod után, mint a holtesteddel. Oké talán a gyerekeid nem kapnának annyit, de ne legyél már önző hogy a szegények elé helyzed őket!

szóval röviden szólva a test is hasonló képpen kell müködjön, mindenkinek a saját döntése kellene legyen hogy felajánlja a testét a rászorúlóknak, semmi esetre sem az állam döntése hogy automatikusan feldarabolnak.

A KORMÁNY NEM SZABAD HOGY KORLÁTLAN HATALMAT KAPJON, önrendelkezési jog védelme.

Mert mi lesz egy évtized múlva?

Kötelező véradás ha ritka vércsoportod? Meg aztán egy vesével/féltüdővel is ellehet élni szóval kötelező veseadás/tüdőadás?

A lényeg hogy ez nem a kormány döntése kellene hogy legyen, automatikusan darabolni, ehhez kifejezett hozzájárulásomat kellene hogy adjam, nem elrejteni az emberek többsége elől és tetemes papírmunka mögé rejteni

2018. jún. 8. 15:42
 40/79 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"Ez évente 150-200 ember"

Se, mert az általad megfogalmazotton kívül csomó dolognak meg kell felelni. Férjem szívtranszplantált, tudom miről beszélek. Nem élő donorok 99%-a ilyenkor motor, télen síbalesetes. El lehet gondolkodni, hány motorbalesetest lehet úgy újraéleszteni, hogy a teste még működtethető, de nem roncsolódtak a belső szervei, az agya viszont már nem működik. És akkor kezdődik csak a java. Mindenféle vizsgálatok betegségekre, fertőzésekre, általános állapotra. Mármint a donornál.

2018. jún. 8. 15:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!