Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan lehet a legegyszerűbben...

Hogyan lehet a legegyszerűbben tiltakozni az ellen hogy szervdonor legyek?

Figyelt kérdés
Magyarországon mindenki szervdonornak minősül halál esetén, EZ FELHÁBORÍTÓ! Remélem van valami egyszerű módja a tiltakozásnak

2018. jún. 7. 20:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
68%
Te alapból ilyen hülye vagy, vagy nekifutásból?
2018. jún. 7. 20:56
 12/79 anonim ***** válasza:
73%
Jogilag a klinikai halálig rendelkezel vele, aztán már nem nagyon tudsz mit tenni, teljesen cselekvőképtelen vagy, elveszted ezt a jogodat.
2018. jún. 7. 20:58
 13/79 A kérdező kommentje:

10-es ilyen alapon az emberi testeket kutyaeledelnek is fellehetne használni...Mit számít már meghaltál. A logikád alapján..

8-as

Érvek ellene pl:

önrendelkezési jog, orvosok visszaélhetnek vele stb

2018. jún. 7. 21:02
 14/79 Andizsuzsi ***** válasza:
93%

[link]

Google első találat. Mivel te is pillanatok alatt megtaláltad volna, feltételezem csak provokálsz.

2018. jún. 7. 21:02
 15/79 anonim ***** válasza:
83%

"Meglep hogy vannak akik szerint még a saját testük is az állam tulajdona amivel úgy rendelkezik ahogy akar..."

Ember.... nem az állam tulajdona. Egy másik ember tulajdona lehet a szerved, akit ezáltal megmenthetsz. Nem mindegy neked mi lesz a testeddel? A maradékból úgyis humusz lesz. Vagy a növényektől is sajnálod esetleg azt a kis tápanyagot?

OMG.

2018. jún. 7. 21:08
 16/79 anonim ***** válasza:
88%
Mondjuk ha az egyik orvosi egyetem anatómia intézeténél jelentkezel, hogy halálod után a "tudománynak" áldozod a testedet. Sőt, ez esetben az egyetem saját költségén el is temet, ha jól tudom.
2018. jún. 7. 21:11
 17/79 A kérdező kommentje:

14-es

Nem egyszerű megoldás de azt hiszem Magyarországon nincs más megoldás, sok papírmunka és féltucat nyilatkozat kitöltése külön poén az " A tiltakozó nyilatkozatot teljes bizonyító erejű magánokiratban vagy közokirat formájában kell benyújtania... erre vonatkozó sablont, nyomtatványt a szabályok értelmében nem bocsáthatunk az Ön rendelkezésére)"

2018. jún. 7. 21:12
 18/79 anonim ***** válasza:
62%

"10-es ilyen alapon az emberi testeket kutyaeledelnek is fellehetne használni...Mit számít már meghaltál. A logikád alapján.."

Szerinted nem volt már ilyesmire precedens a történelemben???

Ha nincs más forrás, akkor bizony még a modern korban is elővesszük akár még a jó öreg kannibalizmust is.

Meg egy rakás ember van, aki fölajánlja a testét, hogy tanulmányozzák, és elárulok valamit, az iskolai csontvázak a biosz szertárban, azok szerinted mind műanyagból vannak? Ma már lehet, de régen mikor nem tartott itt a műanyagok formázása...

Az én gimimben például még igazi csontvázon oktattak.

Egyébként nem értem a problémád, még a vallási felekezetek többsége szerint is ez csak "porhüvely", ami a halállal elenyészik, és csak a lelked marad meg.

Szóval ha jogilag és vallási szempontból se nagyon van kifogás ellene, te meg biztos nem tudsz tiltakozni a dolog ellen? Érted ugye a problémát.

2018. jún. 7. 21:14
 19/79 anonim ***** válasza:
90%

14-ben a válasz neked, Swim. És mindenki nyugodjon le.

Ez egyfajta haláltúlélés:

https://www.youtube.com/watch?v=LZxUKNTV3Xo

[link]

2018. jún. 7. 21:21
 20/79 A kérdező kommentje:

Mit nem lehet ezen érteni?

USA-ban pl alap hogy külön belegyezés kell ahhoz hogy donor legyél, míg itt az emberek 99% fogalma sincs hogy donor tudta nélkül. Én is csak a napokban tudtam meg, és azóta nem hagy nyugodni a dolog hogy az állam ilyen mértékben beleavatkozik az önrendelkezési jogomba, illetve hogy potenciálisan az orvosok hagyhatnak meghalni hogy szerveim kiszedjék.

Demokratikus országokban ez magától érthetődő, hogy a saját döntésed hogy donor akarsz e lenni, illetve a tiltakozás interneten egy kattintás, itt meg ahogy olvasom több hetes papírmunka.

2018. jún. 7. 21:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!