Magántulajdon védése kutyával?
Btk. Az egész 29.§ erre vonatkozik(jogos védelem)
29/A. § Nem büntethető, aki a saját, illetőleg a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzéséhez szükséges védelmi eszközt alkalmaz, ha az az élet kioltására nem alkalmas, és annak folytán a jogtalan támadó szenved sérelmet, továbbá ha a védekező a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett, ami tőle az adott helyzetben elvárható volt.
Ki kell raknod kutyás táblát jól látható helyre, majd a "betörő" mérlegel hogy meg akarja-e maratni magát. Nem annyira abszurd a magyar jogrendszer, mint ahogy azt az "átlagember" hiszi(elnézést attól akit ez sért).
ma 14:09!!!
Azért -ha megengeded- én inkább annak örülnék, hogy Magyarországon élek, és nem az USA-ban... Ugyanis ott jóval lazábban is értelmezik az emberek az önvédelmet... Annyira nem fenékig tejfel az az amerikai álom...
-TB
-közbiztonság
csak válaszolni felejtettem el... bocsi...
Ha arra képzed ki, hogy megfoja és nem arra, hogy megölje, akkor szerintem nem lehet belőke bajod... ahogy itt a tv idézet is írja...
Ha kinn a tábla , h harapós kutya és a betörő mégis bemegy, főleg kerítésen keresztül akkor magára vessen .Neked nem lehet bajod belőle.Akkor sem ha nappal sétál be idegen ,mert magánterület.Max. fogadsz 1 ügyvédet.
Nálam volt olyan olyan , h besétált egy fickó mert nyitva volt a kapu(utcaajtó) és kitessékeltem h csengessen mert így szokás.Amikor csengetett , nagymérgesen avval , h: ki a franc az már megint! ajtót nyitottam.
Azóta beszereztem 2 kutyát és ha valaki besétál csengetés nélkül ,hagyják 10métert bejönni és csak akkor rontanak rá.
Én se megyek be senkihez csengetés nélkül, mert ki tudja mit csinálnak -lehet pont dugnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!