Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogos önvédelem valakit...

Jogos önvédelem valakit pofánverni, aki szavakkal fenyeget?

Figyelt kérdés
Van egy bolond nő, aki üvöltözik a hév megállóban az emberekkel, vagy drogos, vagy bolond. Fenyeget, belemászik az aurámba, üvölt. Ilyenkor ha kap egy pofont, azért engem megbüntethetnek? Komolyan félek tőle, nem akarom megvárni, amíg nekem esik, vagy belémharap.

2018. máj. 17. 10:21
1 2 3
 21/24 árokpart ***** válasza:
Na pont ez az. A börtönökbe akkor maguktól sétálnak be, mert nem hinném. Ez az állítás akkor lenne igaz, ha még csak eljárás sem indulna ellenük. Ilyen nincsen nemcsak nálunk, de sehol a világon.
2018. máj. 17. 14:02
 22/24 anonim ***** válasza:
0%

Robgros: tojnak a BTKra, ha cigány elkövetőröl van szó, amíg tudják mosdatják őket. Szerinted miért támadják annyian a bíróságokat? Szerinted a Jobbik mitől ilyen erős párt az ellenzéken belül? Pusztán annyival sikerült ennyi szavazót szerezniük, hogy megmondták beszüntetik a pozitív diszkrimánciót.

Börtönben meg azok vannak többségében aki már tényleg valami súlyosat tett. Emberölés, stb, vagy olyan esetben, mint Marian Cozma gyilkosai. Az ő esetében ugyanis ultimátumot kapott a rendőrség: 24 órán belül vagy elkapja a gyilkosokat vagy bérgyilkosok vadászák le az elkövetőket.

Borsodban élek, hidd el, teljesen másként kezelnek egy-egy ügyet attól függően, hogy cigányról vagy nem cigányról van szó.

2018. máj. 17. 14:15
 23/24 anonim ***** válasza:
Borsod már régóta gázos környéknek számít, úgy mint a 8. kerület.
2018. máj. 17. 14:20
 24/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azért tartok attól, hogy engem vonnak felelősségre, mert állami cégnél dolgozom, ahol havonta jelentést kell küldeni, hogy melyik dolgozó ellen indult bármilyen eljárás. Na ha most ellenem valami könnyű testi sértés miatt feljelentést tenne ez a nő, akkor akár lőttek a munkámnak, így dőlne be sorra mindenem... De olyan szinten zavar már ez a nő és azért merült fel bennem ez a kérdés, hiszen ha ő nem ér hozzám, csak a büdös szájával az arcomba kiabál, akkor én sem lökhetem arrébb? Akár úgy meglököm, hogy hanyatt esik, eltöri a kezét, beveri a fejét, még azt is rám verik, hogy azért lett hülye.
2018. máj. 18. 07:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!