Mikor üthetek meg valakit önvédelemből?
Figyelt kérdés
Előfordul hogy éjszakánként belénk kötnek más társaságok és szóban fenygedőzni kezdenek,lökdösődni stb.. A múltkor torkon ragadtak de ellöktem magamtól legszívesebben megütöttem volna másik esetben meg egy részeg kölyök próbált leütni de elhajoltam aztán a haverja elvitte. Az ilyen fajta helyzetekben jogos elsőnek ütni? Vagy milyen esetben számít törvényesnek?2018. márc. 15. 00:27
1/4 anonim válasza:
bármikor amikor a térfigyelő látószögén kívül vagy.
2/4 anonim válasza:
A törvény és jog szerint ilyenről beszélni sem szabad, ezt leszámítva bármikor ha fenyegetve érzed magad esetleg veszélyben vagy.
Ha ügyesen csinálod akkor Te ütsz először, ezzel megelőzöd hogy mondjuk rajtad verjenek szét egy üveget, jobb hamarabb letudni főleg ha már benne vagy, így hogy kb mindenkibe volt már pohárral, csak ront a helyzeten hisz ahány ember annyi verzió ha rendőrségre kerül az ügy.
Azért érdemes az első ütés előtt mérlegelni ha van idő, térfigyelő van-e, annak látószögébe vagy takarásában helyezkedtek-e el.
3/4 ormiviki válasza:
húzz egy csukját a fejedre,csapd szét az arcukat aztán usgyi,tünés onnan még mielőtt odalibben a magyar gaz sz olgáltatás.
4/4 anonim válasza:
Csak azután ütheted meg ha már ő megütött. Elsőnek csak akkor üthetsz ha valamilyen fegyver van nála és azzal fenyeget (kés, bot stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!