Szamíthatok büntetésre?
Tegnap történt este fele, hogy bicikliztem egy parkban, majd a tisztason ulo piknikezok ket kistermetu keverek kutyaja elkezdett uldozni. A gazdajuk rohant utanuk uvoltve de nem alltak meg. Ahogy tekertem az egyik belekapott a labamba en ekozben a masinka a mancsan attekertem veletlen ami eltort. Abban a pillanatban leugrottam a biciklirol mert felsikitott a kutya bantani meg nem akartam. De a masik kutya amelyik megkapott csak jott es tamadott. Ekozben a gazdaja futott felem es uvoltott nekik hogy menjenek vissza. A biciklivel probaltam elkerulni de csak jott es tamadott. Amikor harmadjara kapott a labamba a kutya es probaltam lerazni mert csak csak odakapott, akkorat rugtam es veletlen olyan iranyban, hogy eltort a nyaka es ott pusztult.
Amikor a gazdaja odaert es meglatta mi tortent rendort hivott es fenyegetni kezdett hogy ezert fejelent allatkinzasert. A rendor felvette az adatainkat a kutyat elvittek a torot labut pedig orvoshoz.
Koteles leszek barmilyen orsovi szamlat fizetni? Vagy varhatok komolabb buntetesre amikor valoban megtamadott egy kutya aminek porazon lett volna a helye?
Egyebkent en otthon fertotlenitettem a sebem es reragasztottam. Nem hinne az ember h ilyen kis kutya is igy meg tud vadulni.
Szerintem is a gazdák a felelősek, ha igazságosak akarunk lenni akkor ez önvédelem volt. Nyilván te sem akartad megölni a kutyát.
Az ilyen alkalmatlan gazdák veszélyt jelentenek mindenkire, a saját kutyájukat is beleértve. És miattuk vannak sokan rossz véleménnyel a kutyásokról.
Közterületen való kutya harapásért a gazda két évig terjedő letöltendőt is kaphat. Azért jobban kéne aggódnia a felelőtlen gazdának.
Kizárt, hogy bármilyen kártérítésre jogosult lenne mivel közterületen nem is lehet póráz nélkül a kutya csak kijelölt kutyafuttatóban.
Ellenben te feljelentheted őt veszélyeztetésért és kártérítést igényelhetsz a harapás miatt.
Még ma menj el orvoshoz és kérj peres esetben használható orvosi papírt a sérülésedről. Ezzel ha lesz bármi jogi dolog belőle, bizonyítani tudod, hogy a kutya megharapott téged.
A rendőr jegyzőkönyvében pontosan mi szerepel? Benne van, hogy megcincált a kutya?
Mindenképp, azonnal orvosi látlelet! Sőt, veszettség elleni oltásokat is igazolnia kell a tulajnak, vagy kapsz egyet te.
Azt nem tudom, de remélem, hogy a parkban szabad kerékpározni. Ha igen, akkor a bizonyítékok melletted szólnak (rendőrségi intézkedés jegyzőkönyvében ugye nem írtál alá marhaságot?! ők azért nem jogtudorok, még ha nincs rossz szándék, akkor is eláshatnak a papírjaikkal, ha te nem vagy résen)
Nem fog feljelenteni, ha van esze. Ha igen, sajnos több dolgod lesz, ügyvédet kell fizetned, de ő viszont elintézi, sőt, a kártérítésed is meglesz - orvosi látlelet ellenében. Különösen, ha pl. a munkába járásodra is kihat a bokaharapás pl.. érted.
Ez van, az ilyen görcsök gazdái mind ilyenek és ezeket a szőnyegcirkáló patkányokat nem lehet leállítani.
Neked nem származhat bajod, azért tetanuszra menj el és minden egyes orvosi papírt másolj és fényképezz is le. A sérülésedet is fényképezd le. Azzal tennéd a legjobbat, ha feljelentenéd őket. És a sztorit meg kéne lengetni egy kicsit hogy a sok agyalágyult észhez térjen. Te pedig semmi számlát nem fizetsz, sőt ők fognak neked fizetni, plusz még büntetést is. Jogos önvédelem volt. A helyedben odavetettem volna a gazdának egy "b+"-et és tekertem volna tovább. Had ordítson.
Jól csináltad, ne legyen lelkiismeret furdalásod. Adott volt két agresszív, támadó kutya, megvédted magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!