Szamíthatok büntetésre?
Tegnap történt este fele, hogy bicikliztem egy parkban, majd a tisztason ulo piknikezok ket kistermetu keverek kutyaja elkezdett uldozni. A gazdajuk rohant utanuk uvoltve de nem alltak meg. Ahogy tekertem az egyik belekapott a labamba en ekozben a masinka a mancsan attekertem veletlen ami eltort. Abban a pillanatban leugrottam a biciklirol mert felsikitott a kutya bantani meg nem akartam. De a masik kutya amelyik megkapott csak jott es tamadott. Ekozben a gazdaja futott felem es uvoltott nekik hogy menjenek vissza. A biciklivel probaltam elkerulni de csak jott es tamadott. Amikor harmadjara kapott a labamba a kutya es probaltam lerazni mert csak csak odakapott, akkorat rugtam es veletlen olyan iranyban, hogy eltort a nyaka es ott pusztult.
Amikor a gazdaja odaert es meglatta mi tortent rendort hivott es fenyegetni kezdett hogy ezert fejelent allatkinzasert. A rendor felvette az adatainkat a kutyat elvittek a torot labut pedig orvoshoz.
Koteles leszek barmilyen orsovi szamlat fizetni? Vagy varhatok komolabb buntetesre amikor valoban megtamadott egy kutya aminek porazon lett volna a helye?
Egyebkent en otthon fertotlenitettem a sebem es reragasztottam. Nem hinne az ember h ilyen kis kutya is igy meg tud vadulni.
Mivel a kutya háromszor kapott beléd, és bár te nem akartál neki ártani, de mégis önmagad védted, így hiába hívott a gazdi rendőrt, az esetet kifogják szépen vizsgálni, számíts arra hogy befognak hívni kihallgatásra, ezt amit leírtál szépen elmondod és ennyi. Eleve önvédelemhez jogod van, a kutyák neked okoztak sérülést, így neked van jogod a gazdit feljelenteni amiért nem tartotta szabályosan pórázon a kutyáit, és megfékezni sem tudta őket. Egyébként őt fogják ezért meghurcolni mert amelyik elpusztult rád is támadott és már eleve az olyan veszélyes kutyákat elveszik a gazditól.
Sajnos ez nagyon szomorú dolog, ez az egész történet az, csak itt több szemszögből kell nézni a dolgokat. Gazdit is megértem, mert hirtelen felindulásból tette azt amit tett ami teljesen érthető. Csak ezzel saját magát keverte bajba mert te arról nem tehetsz hogy a kutyái rád támadtak ok nélkül, és megvédted magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!