A külföldön történő végrehajtás tényleg abszolút nem működik? Európán belül se?
sok lóvét kicsaltak stb, hosszú a történet és lényeg h megvan a tettes, megvan az ítélet stb, de az illető mindent leiratott a nevéről Magyarországon, és Angliában él, ott van mindene, lakásai, autói stb.
Kérdeztem a bíróságon, azt mondják, hogy felejtsem el, mert az ilyen külföldi végrehajtásokat sorra kapják vissza eredménytelenül, aki netán mégis megpróbálná, szóval elviekben létezik, de gyakorlatilag működésképtelen.
Ez igaz? Kár is pénzt fektetni bele és próbálkozni, mert kb 100% eséllyel semmire se jutok vele?
értem, de pedig annyira hihetetlen ...
héát meddig tart pl egy angilai vagy portugál bankszámla nyomára akadni az illető nevén, aki kihúzott?
na meg annyi közös nyilvántartás van, egy gyorshajtásos büntetés Németoból ideér meg fordítva is, de pont ez egyáltalán nem működik? érthetetlen ...
Az a gond, hogy az államok között nincs megfelelő egyezség, megállapodás.
Jelen pillanatban adóhatósági szinten próbálnak megállapodni a különböző államokkal, hogy a jogsegély szolgálatok hatékonyan működjenek. Ez az államnak járó adókat, járulékokat, egyéb költségvetési követeléseket fedi le, de, hogy a polgári igények mikor következnek...?!?!?!
értem, szóval bűnügyi szinten megy minden jól, de polgárjogi szinten kb semmi.
hiszen a napokban is hallottam, vkit haza hoztak a Kanéri-sztk egyikéről, azaz akkor az a rendszer tud működni naprakészen. hogy a polgárjogi mennyivel lenne bonyolultabb, ez érdekes kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!