Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy tudom igazolni, hogy a...

Hogy tudom igazolni, hogy a nálam lévő ingóságok az én tulajdonomban vannak?

Figyelt kérdés
Van egy személy akinek itt van a bejelentett lakcíme és egy ismerőse tartozás miatt végrehajtást kezdeményezett ellene. Hogy tudom megvédeni a tárgyaimat pl. tv, mikró ilyesmi ha nincs róla névre szóló blokk vagy szála?

2017. okt. 5. 08:33
 1/5 anonim ***** válasza:
30%
Írd rá a neved.
2017. okt. 5. 08:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne. A név-ráírással nem foglalkoznak. Én lehet,hogy menekülnék onnan. Ezért is kell mindenről számlát, adásvételi szerződést kérni.
2017. okt. 5. 08:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Lefoglalni az adós birtokában, őrizetében levő vagy más olyan ingóságot lehet, amelyről valószínűsíthető, hogy az adós tulajdonában van. Nem lehet lefoglalni az adós birtokában, őrizetében levő ingóságot, ha a rajta levő jelből vagy más körülményből minden bizonyítás nélkül kétségtelenül megállapítható, hogy az ingóság nincs az adós tulajdonában.

A legjobb megoldás, ha írtok egy megállapodást te és az adós, hogy mi kihez tartozik.

Ha a végrehajtó mégis legfoglalna valamit, ami a tiéd, akkor a végrehajtónál végrehajtási kifogást terjeszthetsz elő a végrehajtó intézkedésétől számított 15 napon belül.

2017. okt. 5. 09:05
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ, írunk róla papírt, remélem elég lesz.
2017. okt. 5. 16:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Egy helyszíni foglalás esetén a jegyzőkönyvben megtett nyilatkozat is elfogadható, mivel nem életszerű, hogy az ember minden dologról számlával rendelkezik. Azért kell, hogy ne csak az adós legyen jelen az eljáráson, hanem mondjuk Te is.

Általában piacképes ingóságokat keresnek, az pedig nagyon ritka. Azt az ingóságot, amelyről nem egyértelmű, hogy adósé, nem igen foglalják le, pontosan azért, mert adott esetben a tulajdonjog iránt indított igényper lehet belőle. Azt pedig senki nem szereti.

Műtárgyakról, festményekről, nagyobb értékű műszaki cikkekről pedig szokott számla, vagy adásvételi szerződés lenni.

Viszont olyan esetről is tudok, amikor az ingatlanban élők közül mind a ketten adósok voltak. Az egyik ügyében mentek a végrehajtók, abban lenyilatkozták, hogy minden ingóság a másik tulajdonában van, hogy ne foglaljanak. Nem is tették, hiszen mind a ketten rábólintottak az állításra. A következő percben viszont elővették a másik adós ügyét, és már foglalták is az ingóságokat, hiszen úgy nyilatkoztak, hogy az Ő tulajdonában van minden. A fagyi visszanyalt! :)

Nem jó trükközni, csak mindig az igazat!

2017. okt. 6. 05:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!