Szülőtartás behajtása?
Milyen törvényes eszközök vannak a szülő kezében, ha be akarja hajtani a gyerekén a szülőtartást?
Kormányszervekhez (NAV, stb.) is fordulhat segítségért?
Tényleg igaz, hogy ez olyan, mint a gyerektartás?
Ha az illető nem fizet, akkor börtönbe is kerülhet?
Sajnos ez nem igy van!
A szülőtartási törvény már az 50-es években létezett, és a módosítás is életbe lépett 2016-ban.
A rokontartás érvényes a szülöre is.
A szülö akkor jogosult, ha már nem munkaképes korú, nincs meg a létminimuma, és a tartásra kötelezett gyerek megélhetését ezzel nem veszélyezteti. Emellett a tartás nem jár, ha a szülö érdemtelen erre.
2-es!
Fantasztikus válasz, sok, helyénvaló info!
Nagyon szépen köszönöm!
Csak még 3 kérdésem lenne, ha nem baj!
1:
Jól értem, hogy ez köztartozás, amit az idei évtől a NAV hajt be?
Annak ellenére, hogy a szülőtartás per az polgári per?
2:
Mi van, hogyha a gyereknek semmije sincs Magyarországon.
Egy másik kontinensen él, egy olyan országban, amelynek nincs sem kiadatási, sem bankinformációs egyezménye Magyarországgal.
Akkor nemzetközi elfogatóparancsot ad ki a Bíróság?
3:
A gyerek távollétében is megitélheti a Bíróság a szülőnek a szülőtartást?
Szia!
Én csak egy rokon vagyok, aki a majd 20 éve külföldön élő "gyereknek" akarok segíteni!
"Ha ütötted vágtad, megittál előlle mindent, szarul nevelted, akkor mégis mit vársz?"
Sajnos ez mind megtörtént, ezért is döbbentett meg amikor azt hallottam, hogy a "szülő" be akarja perelni a gyerekét! Ezért próbálok segíteni a gyerekének!
"Ha ütötted vágtad, megittál előlle mindent, szarul nevelted, akkor mégis mit vársz?"
EZ kimerítí az érdemtelenségre való okot - ezért ilyen esetben szóba sem jöhet a szülötartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!