Szülőtartás behajtása?
Milyen törvényes eszközök vannak a szülő kezében, ha be akarja hajtani a gyerekén a szülőtartást?
Kormányszervekhez (NAV, stb.) is fordulhat segítségért?
Tényleg igaz, hogy ez olyan, mint a gyerektartás?
Ha az illető nem fizet, akkor börtönbe is kerülhet?
"NEm fogja tudni szerintem"
Remélem igazad van!
"De aki perel, azzal nem stimmel valami:("
Nem akarom kiteregetni a családi szennyest, de a "szülő" sok gonosz dolgot követett el nemcsak a gyerekkel, hanem a sajat szüleivel, és testvéreivel szemben is.
Valószínűleg személyiségzavaros.
"EZ kimerítí az érdemtelenségre való okot - ezért ilyen esetben szóba sem jöhet a szülötartás."
Attól fél a gyerek, hogy nem tudja bizonyítani ezt!
A szülő meg majd simán letagadja.
Ezek 25-30 évvel ezelőtt történetek, az akkori felnőtt rokonok, a szülő közeli ismerősei mind meghaltak, vagy nem fellelhetőek.
Én, aki gyerek volt akkor, tanuskodhatok?
Sajnos a szülő beteges, gyakorlott hazudozó, ha nincs több tanú ellene, akkor szerintem siman meggyőzi a bírót.
Tudod, ez kétesélyes.
Egyik ezt mondja, a másik az ellenkezőjét. Egyik sem tudja bizonyítani, tehát a gyerek ugyanolyan eséllyel indul, mint a szülő.
Bizony lehet, hogy Te leszel a kulcs a megoldáshoz, ha tanúként nevez meg a gyerek, és kéri a személyed bevonását az eljárásba. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!