Ezért feljelenteni?
Sziasztok. Múlthét pénteken hülyeségből felírtuk egy haverom anyjának a telefonszámát a padra a suliba, amit elfelejtettem utána letörölni, a hétvégén pedig éjszaka párszor felhívták és szórakoztak vele(nem szóltak bele, csak hajnalban felhívták és annyi. Továbbá nem tudom hogy számít vagy sem, de nem tudom kik voltak a hívók.), most pedig az anyja fel akar engem jelenteni. Nem mondta hogy milyeg jogsértéssel csak hogy fel fog jelenteni. A kérdésem szóval az lenne, hogy van-e valami félnivalóm és hogy egyáltalán milyen jogcímen jelenthet fel?
Előre is köszönöm. :)
Szia!
Ha sértettél, akkor személyiségi jogot, tulajdonképpen a személyes adatok védelmét és/vagy a magántitokhoz való jogát. Polgári perben általában pénzbüntetés a megszokott.
de!
Kiskorú /14 év alatt/ nem büntethető, néhány esetben csak ( pl. emberölés )
Honnét tudta az anyja, hogy felírtátok a padra?
És milyen kísérőszöveggel? Olyannal, hogy "fiatal, csini lány vagyok, ha ismerkedni akarsz, hívj"?
Én nem foglalkoznék vele. Annyira piti ügy, a bírósági tárgyalásig sem jutna el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!