Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek a drónok ellen?

Mit tehetek a drónok ellen?

Figyelt kérdés
Nemrég vettünk egy 3. emeleti panel lakást a párommal. Szerencsére a kisszobánk ablaka fóliázott így tükröződik a felület. Nem lehet belátni. A konyhába, ill. a nappaliba simán. Pár nappal ezelőtt vettem észre egy drónt a kisszoba ablak előtt, de mivel nem látott be, átrepült a konyhaablakhoz. Majd a szomszédok erkélyeit "járta végig". Gondoltam valami gyerek szórakozik biztosan, nem igazán érdekelt. Viszont újra és újra megjelenik napi szinten és "benéz" mindenkihez. Nagyon ilyesztő, mert zenehallgatás, takarítás közben nem vettem észre, hogy az ablakban van csak, amikor vegeztem a takaritassal és megfordultam....... Mit tehetek ebben az esetben? Nagyon zavar mostmár. 22L
2018. febr. 17. 18:19
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
79%

"18-nak: Bizonyítsd, hogy téged kukkol. Ahogy ezelőtt is írtam: az átlagember nagy része azt hiszi ha meglát egy drónt, hogy azért van ott ahol, hogy pont őt figyelje meg.."

Mégis mi a túrót figyelne meg az ablak előtt lebegve, vagy pláne berepülve a szobába?:-) Olvasd már el a sztorit. Egyébként ha bemegy az ablakon, nyugodtan le lehet ütni, egyértelmű magánlaksértés drónt beküldeni más ingatlanába.

2018. febr. 18. 12:39
 22/27 anonim ***** válasza:
30%
Ez a 20-as is egy kukkoló lehet
2018. febr. 18. 13:00
 23/27 anonim válasza:

Azzal, hogy megzavarod a drón és a táv közti kapcsolatot, nem sokra mész. A drón szépen visszarepül a felszállási pontra, és leszáll - magától.

Lelőni, vagy lecsapni, hát, okés, mondjuk azt teheted ellene.

De ha bejönne a lakásomba, akkor szépen bezárnám az ablakot. Hátrafele a drón nem lát. Megfognám szépen, és kihúznám az akkut.

Van benne egy SD kártya, megnézném mi van rajta. Lehet, hogy rajta van az is, ki az a hülye aki épp repteti. És akkor már van bizonyítékod ellene, ha kéne. De nem csinálnék belőle ügyet, lentebb írom is, hogy miért:

Ha a drónt be tudta reptetni az illető az ablakon messziről (azaz nem látszott), akkor ez egy komolyabb, drágább drón (DJI Phantom, Mavic, Spark). Ha elkaptad,

2018. febr. 24. 20:53
 24/27 anonim válasza:

Akkor simán letagadod ha kopogtat érte, hogy te nem láttál semmit.

Rendőrségre nem fog menni, mert ő is rohadtnagy szabálysértést követett el. A drónt meg elpasszolnám. Van egy csomó FB csoport, ami erre specializálódott, napokon belül el lehetne adni 120 000 - 350 000ft-ért tipustól függően akár távirányító nélkül is.

Te jól jársz, mert keresel egykis pénzt, az ipse elvesztette a méregdrága játékszerét, és megtanulja egy életre hogy ilyet máskor nem csinálunk.

Ha nem megy be, kamerázd le, próbálj rájönni, ki repteti, és mehetsz a rendőrségre is. Mert töbszörösen is szabályt sért.

2018. febr. 24. 20:57
 25/27 anonim ***** válasza:
Hagyjatok már ezzel a dumával hogy berepül az ablakon.. Reptetett már akármelyikőtök is drónt? Még egy minőségi Dji-al is kifejezetten nehéz szűk helyeken mozogni, az meg teljesen abszurd hogy berepüljön, majd kirepüljön egy ablakon.. Arról ne is beszéljünk hogy rögtön elvesztené a jelét.
2018. febr. 24. 21:22
 26/27 anonim válasza:
Igen, reptettem már drónt. Phantom 3 és Sparkot. A Sparkkal nem probléma berepülni egy ablakon, ha ügyesen tudod kezelni.
2018. febr. 24. 21:39
 27/27 A kérdező kommentje:
Közben kiderült, hogy az első emeleti lakásba is berepült többször. Már tudjuk, ki volt. Az illető tagadja az egeszet, minket meg beideztek szinten, hogy tanuskodjunk. A lenyeg, hogy nem nekem voltak paranoid tevkepzeteim. Az illeto egy kedves kisebbsegi lakoja a haznak. Mit ne mondjak, meg neki allt feljebb, pedig nem en jelentettem fel.
2018. febr. 28. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!