Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek a drónok ellen?

Mit tehetek a drónok ellen?

Figyelt kérdés
Nemrég vettünk egy 3. emeleti panel lakást a párommal. Szerencsére a kisszobánk ablaka fóliázott így tükröződik a felület. Nem lehet belátni. A konyhába, ill. a nappaliba simán. Pár nappal ezelőtt vettem észre egy drónt a kisszoba ablak előtt, de mivel nem látott be, átrepült a konyhaablakhoz. Majd a szomszédok erkélyeit "járta végig". Gondoltam valami gyerek szórakozik biztosan, nem igazán érdekelt. Viszont újra és újra megjelenik napi szinten és "benéz" mindenkihez. Nagyon ilyesztő, mert zenehallgatás, takarítás közben nem vettem észre, hogy az ablakban van csak, amikor vegeztem a takaritassal és megfordultam....... Mit tehetek ebben az esetben? Nagyon zavar mostmár. 22L
2018. febr. 17. 18:19
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
De miert jo barkinek is, hogy ezzel szorakozik. Dunaparton vagy parkokban szerintem okés, egyaltalan nem zavar. De igy mar elegge.
2018. febr. 17. 19:45
 12/27 anonim ***** válasza:
79%
Felderíti milyen értékek vannak a lakásban amit érdemes lenne ellopni. Vagy dobd meg pl egy krumplival vagy figyeld ki merre megy és kihez száll vissza.
2018. febr. 17. 19:54
 13/27 anonim ***** válasza:
32%
Igazad van legalább nem kell függönyt mosni. Jó megoldás. Nyisd ki az ablakot várd meg míg berepül majd csukd be. Egyébként hülének nézel mindenkit hogy függönyön keresztül ki be jár egy drón? Ez mekkora kamu. Abban a pillanatban esne le hogy hozzáér. Más mesét találj ki. Ha meg egy függönyt nem vagy képes felrakni meg is érdemled hogy kukkoljanak.
2018. febr. 17. 21:26
 14/27 A kérdező kommentje:
:D latom erted a poent. Na sebaj. Am nem hiszem h a szomszed behuzza a fuggonyt amikor szelloztet. Bar az is igaz h nem kerdeztem tole. A hsz lenyege az volt, hogy van olyan eset, amikor cseszheted a fuggonyt. De nem hiszem, h a szomszed neni fel lett volna keszulve a dronra. Majd szolok neki h huzza be a fuggonyt szelloztetesnel. Mar ha ezek utan mer szelloztetni :)
2018. febr. 17. 21:34
 15/27 anonim ***** válasza:
58%
Csapd le egy légycsapóval
2018. febr. 17. 22:19
 16/27 anonim ***** válasza:
69%
Vegyél egy légpuskát és lőd le 12900 forint [link]
2018. febr. 17. 22:25
 17/27 anonim ***** válasza:
22%

Volt egy időszakom, amikor aktívan drónoztam, és megmondani nem tudnám mennyi embertől hallottam, hogy nem szeretik a drónokat, mert megfigyelik vele, kamerázzák őket. Mindenki azt hiszi ilyenkor, hogy a drón pont az Ő megfigyelése miatt van fönn az égen..

Amúgy le ne merd ütni/dobni, mert akkor biztos lehetsz benne, hogy fizetheted az okozott kárt. Nézd meg hova száll le, aztán kérd meg a tulajt, hogy legyen szíves ne ott repkedni. Ha ezután se hagyja abba (amit kétlek), azután lehet rendőrt hívni.

2018. febr. 18. 00:32
 18/27 anonim ***** válasza:
58%
Aztán kit érdekelne kié. Lecsapnám ha tehetném ha nálam nézelődne. Nem elég nagy a világ a drónozáshoz. Ha nálam kukkolna valaki ilyennel adnák neki légpuskával biztos.
2018. febr. 18. 07:11
 19/27 anonim ***** válasza:
Mit tegyünk, ha úgy akarjuk lekapni a drónt, hogy nem akarunk véletlenül megsérteni senki mást sem? Jöhetnek az RF-zavarók, a legimpozánsabb például a Blighter nevű AUDS-rendszer, ez megszakítja a RF-kapcsolatot a drón és az operátor között. Ezzel a módszerrel persze csak a “lakossági” drónokat lehet lekapni, a katonai változatok nyilván egyre jobban fel vannak készítve az ilyen jellegű támadásokra is, de amíg csak a lelkes szomszédok kíváncsi szemeit kell kiiktatni, ez is jó lesz.
2018. febr. 18. 08:27
 20/27 anonim ***** válasza:
52%
18-nak: Bizonyítsd, hogy téged kukkol. Ahogy ezelőtt is írtam: az átlagember nagy része azt hiszi ha meglát egy drónt, hogy azért van ott ahol, hogy pont őt figyelje meg..
2018. febr. 18. 10:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!