Tehetek-e feljelentést valaki ellen adócsalásért, ha ő maga mondta el nekem, hogy kb.10 évvel ezelőtt egy nagyobb összegű jövedelemhez jutott, amely után nem fizetett adót, és így volt pénze felépíteni azt a házat, amelyben most lakik?
Tegyél feljelentést, és még te fogsz fizetni rágalmazásért.
Tíz éve volt, még ha bizonyítékod lenne rá, már akkor is elévült egy kis adócsalás, még a legdurvább különösen nagy vagyoni hátrányt okozó adócsalás is elévül tíz év után, és gondolom az illető nem milliárdokat csalt el.
Egy bűncselekményért valakit az elévülési időn belül lehet csak felelősségre vonni.
Ha mai napon teszek valamit, amiért a legsúlyosabb kiszabható büntetés 1 év börtön, akkor 2018 június 17-én már semmiképpen nem leszek felelősségre vonható.
A jogi választ már megkaptad. Rég elévült, s tehet ellened feljelentést.
De! A magyar már a háború alatt is nagy szorgalommal jelentgette fel a másik magyart.
Ő bizalommal volt irántad, beavatott olyan dologba, amihez semmi közöd nem lenne egyébként.
Őszinteségét feljelentéssel akarod viszonozni, s érintettje sem vagy a dolognak?
A bűnpártolás nem csak törvénysértő, de semmi formáját sem támogatom. De megdöbbent az a sok feljelentős kérdés, amivel itt találkozom.
Száraz kiflit sóztak rám, feljelenthetem? szinten megy ez itt.
6-os! Ebben tévedsz, az elévülési idő a büntetési tétel felső határa, hacsak a büntetési tétel felső határa nem kevesebb mondjuk öt évnél, ugyanis még kis büntetési tételű bűncselekmény vagy vétség esetén is öt év az elévülési idő, épp azért, hogy ne legyen ilyen 2-3 év után elévülés.
Mondjuk a kérdező esetében édes mindegy, az adócsalásnál pont tíz év az elévülés, a legsúlyosabb esetekben is, tehát ha a fickó harminc milliárdot csalt volna el ma már azt is megúszná, sőt bemehetne a NAV-hoz röhögve, hogy ide nézzetek mennyi adót nem fizettem ki, csinálni már nem tudnának vele semmit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!