Tehetek-e feljelentést valaki ellen adócsalásért, ha ő maga mondta el nekem, hogy kb.10 évvel ezelőtt egy nagyobb összegű jövedelemhez jutott, amely után nem fizetett adót, és így volt pénze felépíteni azt a házat, amelyben most lakik?
10-es, igazad van! Tévesen írtam, de azért a lényeget jól mutatja, mely szerint a büntethetőség felső határa után már nem lehet tenni semmit.
Mivel a hatóságnak az eltelt időszakban nem is volt tudomása a dologról, így - ha jól gondolom - nem is tolható ki, mert nem volt semmi olyan, ami megalapozná.
Jobb lenne, ha kicsit visszavennél a stílusodból, apafej! Fogalmad sincs az én indokaimról, hogy miért kérdeztem erre rá! Az illető jól kicseszett velem más téren, mellesleg szintén törvénytelenül, szóval megvannak az indokaim.
"Fogalmad sincs az én indokaimról, hogy miért kérdeztem erre rá! "
Teljesen lényegtelenek a te indokaid.
Viszont nem tudjuk, milyen jövedelem volt, adóköteles volt-e egyáltalán, milyen adót kellett volna fizetnie stb. És igen, már valőszínűleg régen elévült.
"Az illető jól kicseszett velem más téren, mellesleg szintén törvénytelenül"
Akkor tegyél amiatt feljelentést.
Az eddigi válaszokat köszönöm, a továbbiakat meg nem fogom elolvasni.
Ismét bebizonyosodott, hogy egyesek annyira nagy arccal és mérhetetlen egóval rendelkeznek, hogy a konkrét személyek és tények ismerete nélkül is képesek elítélő megjegyzéseket tenni még abban az esetben is, amikor egyébként bűncselekmények jogos büntetéséről lenne szó.
'Mire jött Andizsuzsi és kijelentette, hogy teljesen lényegtelenek az én indokaim. Ami persze jogi vonartkozásban igaz"
Azt kérdezted, tehetsz-e feljelentést. Ez jogi vonatkozás a te személyes indokaidtól függetlenül. A kérdésedre válaszoltam. Esetleg te is válaszolhatnál az enyémekre.
Tudom nem olvasod, de kérdezek.
Tegyük fel, mi ketten együtt jártunk óvodába, iskolába, együtt csajoztunk, s hétvégenként együtt horgászunk.
Soha semmi differencia nem volt közöttünk, kitűnő barátunk vagyunk a mai napig. Én egy sör mellett eldicsekszem, hogy rendszeresen dézsmálom a narancsot a munkahelyemen.
Mit tennél ezek után?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!