Én tehetek feljelentést a nagybátyám ellen ha részegen megverte a mamámat?
Ha más szeme láttára ütötte meg, akkor tehetsz, garázdaság miatt.
Ha senki sem látta, akkor két eset lehet:
- a sérülés 8 napon belül gyógyuló. Ekkor magánindítványos, amit csak a sértett tehet meg, 30 napon belül.
- 8 napon túli: ekkor ugye kell orvosi ellátás, az orvos hivatalból értesíti a rendőrséget, a cselekmény hivatalból üldözendő.
A mami beismerése meg ugye lópikulát sem ér, hiszen az lehet megrendezett is. De még azt sem vennék bizonyítéknak ha a nagybátyád ismerné be neked, amit te titokban felveszel.
#1, #2:
Minek szóltok hozzá olyan témához amihez nem értetek?!
Élettársa lelépett mielőtt mi odaértünk volna, rá se nézett a mamára hogy mi van vele. Azt nem tudom hogy őt üti-e, mert azt még nem láttam. Tavaly elkapták a rendőrök mert részegen vezetett de nem kapott semmit mert pont az élettársát vitte be szülni. Egyszer meg nálunk pofozta fel a gyerekét, akkor apa meg anya megfenyegette ha mégegyszer ilyet csinál akkor elveszik tőle a kisfiút.
És ha elkísérem mamát az orvoshoz és ott elmondom hogy a fia ütötte meg akkor az belekerül a látleletbe?
"Oké utolsó, de akkor válaszolj is, ne csak másokat szólj le. "
Megtettem.
Én vagyok a "# 4/6 Időpont ma 21:35" is.
valószínűleg nem tehetsz feljelentést
ha nem volt olyan erős ez a pofon, hogy súlyos testisértés legyen akkor becsületsértés vagy könnyű testisértés esetéről van szó
ezekben az esetekben nem feljelentés van, hanem magánindítványról van szó és csak a sértett jogosult magánindítványt előterjeszteni
"Tavaly elkapták a rendőrök mert részegen vezetett de nem kapott semmit mert pont az élettársát vitte be szülni."
Ez mondjuk "picit" meseszagú!
:-)
"És ha elkísérem mamát az orvoshoz és ott elmondom hogy a fia ütötte meg akkor az belekerül a látleletbe?"
Jó eséllyel nem kerül bele.
De ha belekerül akkor sincs jelentősége, mert magánindítványt csak a asértett tehet, az orvos pedig csak 8 napon túli sérülés esetén értesíti a rendőrséget - asérülés pedig nyilván nem ilyen, mert akkor már lett volna orvosnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!