Társasházban mellékvízmérő óra UTÁNI cső cserére szorul (régi, rozsdás). Ezt kinek kell fizetnie a tulajdonosnak vagy a lakóközösségnek?
Tehát neki futok mégegyszer mert az "utáni" félreérthető, tehát így lenne a vízcső:
1. szolgáltató -> 2. társasház -> 3. egyéni lakások -> 4. mellékvízmérő óra -> 5. konyhai csap stb.
A 3-4 között szorul cserére a cső egy kb. 10 centis darabon.
Hülyeséget írsz, ez nem az lakás vízmérője után van, hanem előtte. Ha utána lenne, akkor le tudnád zárni a saját lakásodban, és neked kellene csináltatni.
De ami az egyéni vízmérő előtt van, azt a lakóközösségnek kell javíttatni.
(Dolgoztam lakásszövetkezetnél, többek között a mellékvízmérőket is én plombáltam.)
"Dolgoztam lakásszövetkezetnél"
A szövetkezeti törvény kicsit más, mint a társasházi de ez mindegy.
Ha a te mérőd előtt kell a vezetéket cserélni (a te szempontod szerint nézve méretlen vezetéken) akkor ez nagy valószínűséggel közös vezeték (alapító okiratot, szmsz-t kell még megnézni, mert lehetnek extrém "megoldások")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!