Ha megváltoztatom a nevemet, akkor a régi visszanyomozható?
Úgy értem ha szeretném lezárni a múltam egy elég sötét időszakát, és hogy egy bizonyos személy aki azóta is zaklat, ne tudjon megtalálni, ezért szeretném vezetéknévvel együtt megváltoztatni a nevemet, és úgy mond új életet szeretnék kezdeni, akkor az a személy meg tud majd találni?
Van a családomban egy személy aki sokat bántott, hogy hogyan azt inkább nem írom le, nem akarom a régi sebeket feltépni, csak még akarok tőle végleg szabadulni.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Igen.
Mert meg lehet változtatni a vezetékneved (nem keverendő össze a házasság miatti névváltoztatással), de a régi okirataidat nem tudod már megváltoztatni. Régi bizonyítványok, régi orvosi papírok, régi hivatalos papírok stb.
Aki nevet vált az teljesen új anyakönyvet kap, ilyenkor a születési neved is az új név lesz. Viszont ami már megtörtént azt nem tudja megváltoztatni a hivatal.
Ha jelentkezel állásra, suliba stb és igazolni kell a korábbi tanulmányaidat ott akkor a régi neved fog szerepelni mikor viszed bizonyítványod.
#2-es azt értem én hogy elmegyek állást keresni akkor ott látják a régi nevemet. Az érdekel hogy ha ez a személy besétál egy hivatalba hogy ezt a nevű személyt akarja megtalálni (régi nevemet mondja) akkor ott megmondhatják neki hogy igen de megváltoztatta a nevét már erre meg arra, és itt és itt található, érhető el.
#1es nem tudod mi történt velem, ne is akard, feltettem egy kérdést, arra érdekelne a válasz, nem életmód tanácsadásra jöttem fel ide. Köszönöm.
A régi és az új név összekapcsolható, de nem akárkinek. A hivatalok össze tudják rakni, hogy Kis Jóska egykoron Nagy Pista volt.
"Az érdekel hogy ha ez a személy besétál egy hivatalba hogy ezt a nevű személyt akarja megtalálni (régi nevemet mondja) akkor ott megmondhatják neki hogy igen de megváltoztatta a nevét már erre meg arra, és itt és itt található, érhető el"
Neki viszont nem érhető el ez az információ. Sőt, ezt már most sem tudja megtenni. Egyszerűen nincs olyan, hogy besétál akármelyik hivatalba és onnan megkeres téged, mert éppen szívatni akar. Ahhoz nagyon jó kapcsolatok kellenek (magasabb szintűek, mint amire most gondolsz) vagy nagyon alapos indok (az is komolyabb annál, ami eszedbe jut). Erre egyszerűen nincs jogosultsága egy mezei Adminisztrátor Mancikának, még egy doboz bonbonért cserében sem. A KEKKH-n keresztül (ami ilyen esetben az egyetlen hivatalos mód) is csak kapcsolatfelvételi kérelmet tud küldeni, amiből azonban neki nem derül ki sem az új neved, sem semmilyen más elérhetőséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!