Kötelezhet a munkáltatóm arra, hogy szombaton túlórában dolgozzak?
Hétfőtől péntekig,8 órában dolgozom két műszakban.
Ha a munkáltatóm bejelenti,hogy szombaton is kell mennem dolgozni,mindezt a sok munkára,lemaradásra hivatkozva,akkor nekem kötelességem e szombaton munkába mennem?
Megjegyzem,még próbaidőn vagyok.Eddig még nem kellett szombaton is bemennem,de ha valami programom lenne,biztosan nem mennék.
Ezért kirúghatnak a próbaidő alatt vagy után?
Csak érdekelt,mire számíthatok.
Egyébként nem jelent gondot ezen a héten mennem.Rá is érek és a plusz pénz se jön rosszul,egy hónapban 1 vagy 2 szombat még talán oké.
De ha minden héten köteleznének hogy menjek,biztos otthagynám őket.Fiatal vagyok,engem nem különösebben hat meg ha elküldenek,találok mást.
Nem értem,hogy ez miért jó bármelyik munkáltatónak is,hogy elküldenek egy olyan embert aki amúgy normálisan dolgozik,csak mert nem akar egy héten +1 napot dolgozni.
Közben meg sírnak,hogy alig akar valaki hozzájuk jelentkezni.
Nem is tervezek innen nyugdíjba menni.Azért dolgozom itt,mert éppen nem volt jobb,amint tehetem megyek is.
Azért mert sok a meló mindenhol,még nem jelenti azt,hogy egyes cégek ezt jogosan használják ki túlórának.
Amennyire tudom a munka törvénykönyve szerint a túlóra elrendelését rendkívüli esemény indokolhatja.Az nem rendkívüli esemény,hogy minden szombaton túlórában dolgoztat,mert annyi megrendelést vett fel,mikor előre tudta,hogy azt csak túlórában fogja tudni teljesíteni.
Amennyire tudom ez jogellenes.
"Hivatalosan, írásban elrendelt túlóra megtagadása kirúgási ok, még próbaidő letelte után is. "
Ekkora hülyeséget!!
Mi az, hogy hivatalosan? Egy szutyxok magáncégnél SEMMI sem történik hivatalosan. Hivatalos csak állami vagy önkormi dolog lehet.
A másik, hogy ami a munkaszerződésében van, azt köteles vállalni, mást, többet egy percig sem. Mindenki saját döntése, hogy vállal-e túlmunkát vagy sem, s ha teszi, mennyiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!