A tanár megaláz / verbálisan bántalmaz, hangfelvételt készítettem, mit csináljak?
Semmit nem tudsz csinálni, csak vagy kussban tűrsz vagy átmész másik iskolában. Fordulhatsz te bárkihez, le fogják tojni magasról. Nekem ettől durvább volt középiskolában. Az egyik tanárom rám szállt és mindenért egyest írt be nekem. Zsebkendőt adtam az osztálytársamnak, egyes. Tollat adtam a padtársamnak, egyes. Állítása szerint túl hangos volt a tollam, amikor írtam vele a füzetbe, egyes. Volt olyan, hogy dolgozatot írtunk és nem volt hajlandó elvenni tőlem a dolgozatot, mert megmondta nekem már előre beírta az egyest. Utóbbinak a vége az lett, hogy fogta és széttépte a dolgozatomat. Már nem csak én meg az osztályom tett panaszt a tanár ellen, hanem a többi tanár is, de hivatalosan nem tudtak semmit se csinálni. Úgy szállt le rólam, hogy megfenyegették, ha nem fejezi be ezt akkor kimennek a házába szétnézegetni mit találnának ott (nyílt titok volt, hogy szószerint majdnem mindent ellopott a suliból).
Bemutathatod te a hangfelvételt nem fogsz semmit se elérni, úgyis azt fogja mondani, hogy már hetekkel vagy hónapokkal előtte kiprovokáltátok ezt, stb.
"gy bírósági határozat szerint, ha valaki más beleegyezése nélkül készít hangfelvételt, azt csak akkor mutathatja be bizonyítékként, ha másképp a kérdéses eset nem bizonyítható. Itt pedig voltak tanúk"
Jah csak nem biztos h gog tanúskodik.
Elmehettek az igazgatóhoz, hogy indítson már fegyelmi eljárást, ha már engedély nélkül készítettetek felvételt.
Amúgy meg semmit se értek vele, el se fogják fogadni. Akár fel is bosszanthattátok a tanárt, és utána kezdtétek el felvenni, ahol persze ártatlan áldozatoknak tűnnétek.
De megtehetitek, hogy megbeszélitek vele, ha nem sikerül, akkor másik tanárral, akivel jóban vagytok, osztályfőnök, igazgató...
"Egy bírósági határozat szerint"
Még ha így is lenne, nincs hatása a többi eljárásra.
Amúgy büntetőeljárás során (nem polgári ügyeknél) használható hangfelvétel, de közel se annyira "hiteles" bizonyíték, mint sokan képzelik. Legtöbb esetben erősen kérdéses a résztvevők személye, készítés ideje, minősége, körülménye, előzménye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!