Ha egy diáknak kapcsolata van egy tanárral és ez kiderül, akkor milyen következményeket vonhat maga után?
Eltanácsolják a tanárt és nem igen talál más suliba munkát,nehogy úgyra megessen!
Annyi ember van a földön.Miért kell "házinyúlra lőni"?
Nem büntetendő de a tanári pályától elbúcsúzhat. Egyébként meg etikátlan. Ha van a sulinak etikai kódex akkor fegyelmivel repól.
Elméletileg .....
Az egyetemen (ahova jártam) a lányok vizsgaidőszakban szinte sorban álltak a férfi tanárok ajtaja előtt egy kis "konzultáció" miatt. Olyan is előfordult hogy a tanál jól megkonzultálta a lányt aztán mégis megbuktatta.
Egyetemen "elfogadott"...
+ Ha olyan tanárral van kapcsolat, aki nem tanít, vagy csak tanított,abba senki se szól még elítélőleg se nagyon.
Gímiben azonnali elbocsátás szokott lenni.
Először is hány éves vagy? Ha még általános iskolás akkor lecsukhatják. Ha gimis akkor szerintem csak kirúgják, és valóban elbúcsúzhat a tanári pályától.
Egyetemen úgy tudom már más a helyzet, ott csak akkor van gond ha a tanár nős, ez esetben minkettőtöket kirúghatják, de ez a vezetőktől függ. Amúgy csak nem vizsgáztathat. Nálunk ilyenkor az adott lányt mást vizsgáztatta, bár csak egy ilyen eset volt, levelezőn ahol a csaj a tanár mennyasszonya volt. A többi titkos, vagy kevésbé titkos kapcsolatból nem csináltak ügyet.
Ahogy előttem írták attól függ milyen iskoláról van szó.
Általános iskola esetében egyértelműen börtön, ha még nem múlt el 14 éves.
Gimnázium esetén már nincs börtön, de ugyanúgy elbúcsúzhat örökre a tanári pályától.
Egyetem esetében meg, ha nem nyílt akkor nem foglalkoznak vele. Van itthon olyan egyetem ahol egyes mesterképzésre másként be se jutt a diák nemtől függetlenül, csak, ha bemegy a WC-be a megfelelő tanár fülkéjébe (olyan szinten folyt ez, hogy ilyen célre mindegyik tanár meg volt a külön fülkéje.
"Gimnázium esetén már nincs börtön, de ugyanúgy elbúcsúzhat örökre a tanári pályától."
Ugyan, miért búcsúzhatna el? Mire fel?
A jog nem szankcionálja azt sem, hogy a 70 éves tanár elvegye feleségül a 17 éves diákját. Akkor ki tiltaná el a pályájától, amit amúgy is csak bíróság tehet meg, jogerős itéletben.
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!