Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez miért nem becsületsértés?

Ez miért nem becsületsértés?

Figyelt kérdés

Fel vagyok háborodva!

Valami kis senki, 23 éves, tanárképzőről frissen szabadult csitri kompetencia-felmérést csinált a fiam óvodájában, majd az eredmények "kihirdetésénél" fennhangon kijelentette az egész csoport előtt, hogy csodálkozik, hogy a fiam, a Márkó, nem speciális oviba jár, és hogy próbáljuk meg őt majd gyengébb iskolába íratni, mert ahova járatni akarjuk, ott elit gimnáziumokba képzik a diákokat, és szerinte őt úgyis csak egy szakképzőbe fogják felvenni!

A Márkó csecsemőkorától kifogástalan nevelést kap! Magán bölcsődébe és óvodába járt, amikért egy vagyont adtunk ki, és amúgy az egész kis gyönyörű angyal pofijára kiül az értelem (volt honnan örökölnie: én és a férjem is sokadik generációs értelmiségiek vagyunk, és egyetlen rokonunk sincs diploma nélkül!). 4 évesen már vágta az országok fővárosait, és olyan kis okos megjegyzései vannak, hogy azt egy felnőtt professzor megirigyelhetné!

Tűrhetetlen, hogy egy ilyen - beszédéből ítélve - proli családból jött liba ilyet állítson!

Jogász ismerősöm szerint ezért nem lehet feljelentést tenni, mert (és itt röhögtem el magam kínomban!) semmi szándákos lejárató szándék nem volt a csaj megnyilvánulása mögött!

Miért van ez így? Miért nem teszi lehetővé a magyar jogrendszer, hogy az ilyen kis senkit, aki ilyet mer állítani, elsöpörje az ember? Az USA-ban bezzeg...

Majd amikor az én fiam miniszter lesz, akkor esküszöm felkeresem fel ezt a tyúkot, és teszem fel neki kéjjel a kérdést, amikor ő még mindig csak a nyamvadt tanári fizujából fog kuporogni, hogy "mi a hézag, hapsikám?"

2017. dec. 29. 14:57
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
8%
Egyik ismerősömmel az ilyeneket kártékony prolinak neveztük el. Szinte biztos hogy máskor sem hasznos más emberek számára hanem ott tesz kárt ahol tud és ahogy tud. Valójában az egész országot ez a fajta taszította nyomorba.
2017. dec. 29. 15:06
 2/28 anonim ***** válasza:
77%
Márkó :D Micsoda proli név :D
 3/28 anonim ***** válasza:
98%
Ebben mi lenne a becsületaértés? A "liba" elmondta a véleményét. Óvodás korban nem lehet ezt megállapítani. Ilyenkor az iskolaérettséget vizsgálják. De nem vagy kicsit elszállva az óvodás fiacskádtól, már nem azért, de nem hiszem, hogy ő lesz pont a miniszterelnök. És mi az, hogy egy professzor megirigyelné a gondolatait?😂😂 Egy óvodás gyerekről beszélsz. A diplomásokkal pedig dunát lehet rekeszteni. Nem attól lesz ember valaki, hogy diplomája van. Egy szakgimnáziummal sokkal jobban jár mint egy gimnáziummal, a szakmát nem az egyetemen tanulja meg.
 4/28 A kérdező kommentje:

Miről írsz 3-as? Az elit gimikből egyenes az út a legjobb külföldi egyetemekbe, és onnan pedig a legjobban fizető és legmagasabb presztízsű állásokhoz (ehhez a kapcsolati tőként is megvan), nálunk mindenkinél így néz ki a karrier-létra. Majd pont havi 120-ért lesz valami szakadt melós a gyerekünk... ne nevettess!

Nem fogjuk azt a szégyent megengedni magunknak, hogy a fiunknak ne legyen diplomája, hogy holmi züllött, kétes személyű szakképzősök közé járjon. Még ilyen barátai se lehetnek!

2017. dec. 29. 15:16
 5/28 anonim ***** válasza:
95%
Mi hozta le őfelségedet ide a GYK-ra, az emberi lét pöcegödrébe? :D
2017. dec. 29. 15:19
 6/28 A kérdező kommentje:
Nálunk a diploma presztízs kérdés is! Apám annak idején elzavarta az olyan pasit a nővérem mellől, akinek nem volt felsőfokú végzettsége.
2017. dec. 29. 15:19
 7/28 anonim ***** válasza:
98%

Nagyon el vagy szállva magadtól, a fiad pedig egy elkényeztetett, agyon dicsért kis kölök. Igaz lehet a "libácska" az értékelése. Miért tanítod az országok fővárosaira? Beji még mondókákat kellene tanulni.

De ne csodálkozz, ha a szuper okos fiacskád megbukik majd az iskolában.

Nem proli, hanem mérnök vagyok.

2017. dec. 29. 15:27
 8/28 anonim ***** válasza:
97%

3-as vagyok, úgy látom nem teljesen értetted meg azt a mondatot, hogy nem a diplomától lesz valaki ember. Az, hogy valaki nem engedheti meg magának mindenbőlaz elit dolgokat, nem azt jelenti, hogy nem jó ember. Miért ne barátkozhatna egy olyan gyerekkel aki szakképzőbe jár? Semmi különbség nincs a kettőközött. Valaki megengedhetki megának, valaki nem. Annak a "libának" ugyanúgy van diplomája. De mit magyarázol én? Úgyse jut el az agyadig. Mert lenézed azokat akiknek nem telik ezekre a dolgokra. De hidd el, lesz a fiadnál szebb, jobb, okosabb. Mindenkinél van.

Amúgy, meg nem becsületsértés jogot tanulok, semmi köze hozzá. Látom a rágalmazást is megjelölted. Na ahoz sincs köze. Mondom ezt így 15 évesen, diploma nélkül, úgy, hogy semmi elit jelző nem volt a bölcsödém, óvodám, és egyik eddigi iskolám előtt sem. De a közgazdász szakmát jobban tudom, mint bármelyik gimnazista, aki elvégzi az egyetemet. Remélem a fiacskád, ha miniszterelnöknek készül, már tudja mikor szufficites és mikor deficites az állam költségvetése.

2017. dec. 29. 15:39
 9/28 anonim ***** válasza:
0%

# 2: Nem a kérdező fiára értettem a "kártékony proli" kifejezést hanem a csitrire.

És ha alaposabban megnéznénk akkor kiderülne hogy a csitri egy alkoholista lezüllött családból származik, lehet hogy még verték is gyerekkorában és ilyen mond negatív véleményt a nála jobbakról, akik jobb nevelést kaptak mint ő. Vagy mondjon pozitív véleményt, vagy húzzon alkalmasabb munkakörbe, például utcát takarítani.

2017. dec. 29. 15:48
 10/28 anonim ***** válasza:
97%

Költözz az USAba!

A csaj viszont jogosan tud becsületsértésért perelni...csak szólok

2017. dec. 29. 15:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!