Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szabályos a munkáltató felmond...

Szabályos a munkáltató felmondás ha nem tartalmaz indoklást?

Figyelt kérdés

Munkáltatói felmondás mely a szövege szerint: munkaviszonyát a mai nappal 30 napos felmondási idővel felmondom, utolsó munkában töltött nap dátum, mely naptól számított 5 napon belül kerül kifizetésre (stb).

A lényeg: és a felmondás oka indoka?

Mert arról egy szó nincs sehol.

Nem kéne azt is megjelölni? Ez munkálttaó felmondás melynek tudtommal az indok kötelező tartalmi eleme és bármely tartalmi elem elmaradása semmissé teszi a felmondást.

Nem így van?

2018. febr. 5. 15:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A válasz attól is függ, hogy miféle munkaszerződésed van. Pl vezető állásúnál nem kötelező az indoklás.
2018. febr. 5. 18:23
 12/17 anonim ***** válasza:

"A munkáltató a határozatlan tartamú munkaviszony felmondással történő megszüntetését nem köteles indokolni, ha a munkavállaló nyugdíjasnak minősül."

A 7-es (9-es) hülyeségeket ír. Ne vedd figyelembe.

Attól ,hogy az indoklás elmaradt, még érvényes a felmondás.

Attól ,hogy nem írtad alá, hogy átvetted, szintén érvényes, ugyanis a postázott küldemény át nem vétele a te felelősséged, a felmondást egyébként (írás mellett) szóban is közölhetik, valószinűleg meg is tették.

2018. febr. 5. 18:37
 13/17 A kérdező kommentje:

Nos, a jogiforum.hu szerint

1. A kötelező tartalmi elemek bármelyikének elmaradása semmisé teszi az adott munkaügyi dokumentumot

2. A felmondás okának közlése kötelező tartalmi elem

3. Ennek következtében semmis a felmondás még annak sincs jelentőse aláírtam-e akár alá is írhattam-akkor is semmis

/KBS ügyvéd /

2018. febr. 5. 18:50
 14/17 A kérdező kommentje:

Már megírtam a levelet a munkáltatónak melyben felszólítottam a felmondás okának kézhezvételtől számított 3 napon belüli írásos közlésére a jogszabályoknak megfelelően.

Ha nem, akkor OMMF bejelentés első körben ezt is megírtam.

Holnap adom fel.

Lefogadom hamar lesz itt indok.

2018. febr. 5. 18:59
 15/17 A kérdező kommentje:
Tértivevényesen természetesen.
2018. febr. 5. 19:00
 16/17 anonim ***** válasza:

Ott a jogszabály, onnan idéztem, már miért lenne hülyeség, amit írok??

Legalább olvasd el a választ értékelés előtt...

Kérdező, jól tetted, hogy reagáltál rá. A munkahely nyilván nem menthető, de nem érdemes annyiban hagyni a dolgot.

Viszont amíg válaszra vársz, én konzultálnék a helyedben egy munkajogi ügyvéddel, hogy mire számíthatsz.

2018. febr. 5. 19:10
 17/17 A kérdező kommentje:

" egy munkajogi ügyvéddel, hogy mire számíthatsz."

Már megvolt. Vszínű hogy jön egy neszesemmi fogdmegjól válasz mely a "működéssel közvetlenül összefüggő ok"-ot jelöl majd meg. Azért ezt mert ez egy semmi buborék amit nem lehet megfogni se belekötni.

Senki se tudja mit jelent még az se aki mondja de belekötni nem lehet.

2018. febr. 5. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!