Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezért kaphatok valamit?

Ezért kaphatok valamit?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Adott a helyzet ,hogy külföldön dolgozom és ismerős aki átveszi a leveleim szólt hogy február közepén be lettem idézve a bíróságra mint tanú. Pontosan nem tudom milyen ügy de valami olyan rémlik hogy verekedésnél voltam szemtanú. Na most egyáltalán nem tudom megoldani a haza utazásom mivel nincs se szabadságom se repülő jegy se semmi. Ilyenkor mi a teendő? Nem tudom az idézés számát vagy hogy hívják és ismerősöm sem érem el egy ideje. Ha felhívom a bíróságot név alapján tudnak segíteni? Illetve milyen jogi következményekkel járhat ha nem jelzem hogy nem tudok elmenni?

2018. febr. 4. 23:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
ja, csak nem ártana tudni a kapott levél iktatási számát, hogy a bíróságon tudják mihez kötni. Az sem árt, ha egy munkáltatói igazolást mellékelsz, hogy tényleg igazat mondasz, mert ezt bárki mondhatja, de elvileg nem kéne, hogy szükség legyen rá.
2018. febr. 16. 08:35
 12/12 anonim ***** válasza:

Na, hogy alakult?

Remélem, kértél útiköltségtérítést. Ehhez persze számlákkal kell igazolni mindent.

2018. dec. 25. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!