Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit kaphatok ezért?

Mit kaphatok ezért?

Figyelt kérdés
Megzsaroltam az exem, hogy fizessen a hallgatásomért vagy lebuktatpm a barátnője előtt. A beszégetésről ő felvételt készített, amibe én nem egyeztem bele, majd megzsarolt, hogy feljelent zsarolásért.

2016. dec. 26. 15:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Pofont, ráadásul nem is keveset.
2016. dec. 26. 16:05
 2/6 anonim ***** válasza:
zsarolás, ha valami büntetendőt hallgattál el, akkor meg bűnrészesség.
2016. dec. 26. 20:34
 3/6 A kérdező kommentje:
A büntetés érdekel és hogy én visszajelenthetem e, továbbá, hogy foglalkoznak e vele. A csávónak gázolásért van felfüggesztettje.
2016. dec. 27. 11:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Lényegtelen, hogy az exednek felfüggesztettje van, ez egy másik jogviszony.

Nem nagyon értem a sztorit. Gondolom újra lefeküdtél az exeddel, miközben neki már barátnője volt, és gondoltad, milyen jó jövedelemkiegészítés lesz őt lehúzni ezzel.

A probléma az, hogy ha így tettél, akkor kimerítetted a zsarolás tényállását:

"Aki jogtalan haszonszerzés végett mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel vagyoni hátrányt okoz, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Jogtalan haszonszerzés pipa

Fenyegetéssel kényszerítés pipa

Vagyoni hátrány okozása pipa

Az pedig, hogy nem egyeztél bele egy bűncselekmény elkövetésének rögzítésébe, nem nagy cucc, az lenne a furcsa, ha beleegyeztél volna. Mintha azt mondanád, hogy

Megkéseltem, és erről az engedélyem nélkül felvételt készített, hát micsoda dolog ez. :D

2016. dec. 29. 09:11
 5/6 A kérdező kommentje:
Büntetlen előélettel akkor sem hiszem, hogy lecsuknának ezért bárkit is, továbbá egy facebookos beszélgetés nem feltétlen bizonyíték.
2016. dec. 29. 10:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Letöltendőt biztos nem kapsz, egy fb beszélgetés pedig bizonyíték.
2017. jan. 3. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!