Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezért mit kaphatok?

Ezért mit kaphatok?

Figyelt kérdés

Ezért börtönbe megyek?

Eladtam egy telefont,ami mint kiderült levolt tiltva,és csak 40ezret ért,én pedig 80ezerért adtam el. Kaptam levelet tulajdon elleni szabálysértésről. Mire számítsak? A telefont én is úgy vásároltam.

2017. júl. 27. 22:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy lopott volt, te így orgazda lettél. Börtönbe biztos nem mész ennyi miatt. Azért máskor jól jegyezd meg, hogy ellenőrizetlen helyről ne vegyél telefont, hátha lopott.

Egyébként miért vetted, ha aztán eladtad?

Honnét tudod, hogy pontosan 40e Ft-ért a telefon?

2017. júl. 27. 22:53
 2/15 A kérdező kommentje:

Mégis csak kellett a pénz.

Rendőrségi feljelentésbe benne van,hogy akinek eladtam elment megnézetni a telefont és kiderült,hogy így csak 40 ezer FT-ot ér. Így 40ezer forint miatt lettem feljelentve tulajdon elleni szabálysértés miatt.

2017. júl. 27. 23:08
 3/15 anonim ***** válasza:
Mennyiért vetted? Hogyhogy nem tudtad, hogy le van tiltva?
2017. júl. 27. 23:18
 4/15 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy kiderült, hogy ennyit ér? Újonnan ennyiért adnák? De újonnan nem adnak el letiltott telefont!

Használt termékek adás-vételénél meg az ár a két fél megegyezésén múlik.

Hivatkozz arra, hogy te sem tudtad, hogy le volt tiltva, tehát jóhiszeműen jártál el.

De akkor eszerint be se kapcsoltad, egyetlen hívást sem indítottál róla?

2017. júl. 27. 23:26
 5/15 kovpet ***** válasza:

"kiderült,hogy így csak 40 ezer FT-ot ér"

Nem, 80 ezret ért, mert valaki adott érte annyit.

Ez az egész amúgy nagyon homályos. Nem írnád le pontosan és tényszerűen, hogy mi történt?

2017. júl. 28. 14:08
 6/15 A kérdező kommentje:

Megvásároltam egy telefont a jófogáson,a kártyám nagy volt bele,de persze kipróbáltam,de közbe jött valami,ami miatt sürgősen elkellett adjam. Ezért is adtam 80ezerért,annál jóval többet ért. (Egy 128Gb-os S6 Edge).

Eladtam,majd kb. 2hónapra rá akinek eladtam a telefont,az ANYUKÁJA jelentett fel,hogy a fia nem tudja használni a telefont,amit bevittek valahova,és azt mondták,hogy ez le van tiltva,így csak a fele árát éri. Most kaptam a levelet 2napja,hogy átadták az ügyet,ez le is volt benne írva mint indok,és 40ezer tehát csak szabálysértés.

2017. júl. 28. 22:07
 7/15 A kérdező kommentje:
Ja és még egy kérdés: ez bekerül az erkölcsibe? Veszélyezteti majd a munkahelyem?
2017. júl. 28. 22:22
 8/15 kovpet ***** válasza:

"Eladtam,majd kb. 2hónapra rá"

Két hónapra rá? Akkor szerintem nincs gond.

De így is ködös.

"Most kaptam a levelet"

Kitől b+? Te most direkt szórakozol?

"40ezer tehát csak szabálysértés"

Eladni egy telefont nem szabálysértés. Eladni egy hibás telefont sem szabálysértés. Te valamit elhallgatsz.

Szabálysértés amúgy nem kerül be semmiképp sem az erkölcsidbe. Szabálysértés az, ha tilosban parkolsz vagy 50 helyett 60-nal mész. Az semmi, kifizeted és viszlát.

De ez, amit elmondasz, még csak nem is szabálysértés. Maximum polgári per lehetne, épp ezért gondolom, hogy nem mondod el a teljes történetet.

2017. júl. 28. 22:52
 9/15 A kérdező kommentje:

Feljelentést tettek,kihallgattak tanúként,majd eljárás alá vont személyként is.

Aztán 2 napja jött a levél,hogy átvette az ügyet a megyénkhez tartozó rendőrkapitányság. És ezt amit leírtam szó szerint ez az indok a vád pedig tulajdon elleni szabálysértés. Nem tudom ezen mit nem lehet érteni.

2017. júl. 28. 22:59
 10/15 A kérdező kommentje:

80 ezerért adtam el valamit ami a felét éri.. és nem használható.

Tehát megkárosítottam őket 40ezerrel.

2017. júl. 28. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!