Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bajba kerültem. Hogy másszak...

Bajba kerültem. Hogy másszak ki ebből?

Figyelt kérdés

sziasztok.

én 18 éves vagyok, és együtt voltam egy lánnyal. ő hazudott nekem,higy 16 éves, a végén kiderült h 14.

és lefeküdtem vele. és állítólag terhes, de már 4-5 hónapja nem vagyok vele.

és attól félek, hogyha kiderül hogy 14 évesen esett teherbe , akkor feljelent ő vagy a szülei. Nyáron fogja tölteni a 15-öt.

kb 5-6 hónapja feküdtem le vele ,és annyi idő után márnem találják meg benne a DNS-emet ugye?

és lehet hogy csak át akarnak verni azzal h terhes?. mert a lány még mindig oda van értem, de én nem akarok játszani a börtönnel. és ha én ezt előbb tudom akkor le sem állok vele.

mit tegyek? hogy csináljam hogy ne kerüljek bajba?

2018. jan. 22. 08:51
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
62%

14 éves kortól létesíthet szexuális kapcsolatot 18 év felettivel is, tehát ha betöltötte a 14. életévét, akkor jogilag nem kifogásolható amit tett, maximum erkölcsileg, de amiatt nem fogsz börtönbe menni...

A babáról pedig alapvetően az anya dönt, Magyarországon főszabály szerint nem lehetséges az abortusz, de ha a magzat láthatóan károsodott és/vagy veszélyezteti az anya életét vagy az anya súlyos válsághelyzetre hivatkozik (amit nem ellenőriznek), a 12. hétig van rá lehetőség. 18. Hétig ki lehet tolni a határidőt ha az anya cselekvőképtelen, vagy neki fel nem róható okból nem tudott arról, hogy terhes. 20. hétig pedig akkor van rá lehetőség ha a diagnosztikai vizsgálatok elhúzódnak, a 24. hétig pedig akkor ha a magzat genetika ártalmának a valószínűsége 50%.

Efelett már csak az anya életveszélyre esetén lehetséges az abortusz, vagy akkor ha a magzat olyan rendellenességben szenved ami összeegyeztethetetlen a a szülés utáni élettel.

Tehát mostanra ha eltelt 4-5 hónap nem igazán van lehetőség a terhesség megszakítására, ha eddig nem tették.

Egyébként itt a vonatkozó jogszabály:

[link]

2018. jan. 22. 10:10
 12/30 anonim ***** válasza:
76%
ja igen, én azt nem is néztem :) 4-5 hónap után már nem nagyon lehet elvetetni...hát ez pech.
2018. jan. 22. 10:15
 13/30 anonim ***** válasza:
85%

Egyébként amíg nincs jövedelmet, a gyermektartástól nem igazán kell tartanod, mondjuk érdemes lenne kideríteni, hogy ténylegesen terhes e, illetve utána DNS tesztet is kérhetsz, de érdekes, hogy nem tudsz semmit...

Egyébként nem sok eszed volt, eleve egy kislánnyal kikezdesz, nem is védekezel, és még a következményeket sem akarod vállalni.

2018. jan. 22. 10:15
 14/30 A kérdező kommentje:
tudom ebben én vagyok a hibás, nem kellett volna leállnom vele. de ha az anyja nem vállalja a gyámságot(mert a lány kiskorú, így nem vállalhatja,ésnincs aki nagykorúsítsa) és ha én se vállalom akkor igy ki se hozhatja a kórházból. és ha elviszik a babát akkor is fizetnem kell? (és nem veszem nevemre)
2018. jan. 22. 10:26
 15/30 anonim ***** válasza:
83%

#14 Ez nem ilyen egyszerű, ha az anya nem tart igényt a gyermekre akkor neked sincs gyermektartási kötelezettséged, a kicsi állami gondozásba kerül. Ugyanakkor ha nincs jövedelmed, téged sem kötelezhetnek még fizetésre.

Itt a legjobb az lenne ha felkeresnéd a családod és közösen megbeszélnétek az egészet, a gyámhatóságtól is kérhettek segítséget, illetve egy családjogászt sem ártana felkeresni.

Az ügyed úgy sem fog ezen az oldalon megoldódni. A legjobb ha vállalod a következményeket.

2018. jan. 22. 10:38
 16/30 A kérdező kommentje:

én nem akarom vállalni. felelőtlen voltam, elismerem. de mindenkinek vannak hibái , és nekem is vannak.

ez egy oltári nagy baklövés volt,és szeretném megsemmisíteni ezt az egészet. megsemmisíteni olyaan szinten,hogy engem ne értintsen semmi.

talán az lenne a legjobb ha kivonnám magam a dolgok alól valahogy.

2018. jan. 22. 10:42
 17/30 anonim ***** válasza:
84%

Ninxs lehetőséged kibújni a felelősség alól, ha a tied a gyerek.

Első körben járj utána, tényleg terhes-e, mennyi idős a terhesség. Aztán ha tényleg terhes, és úgy tűnik, tőled lehet, kérj apasági vizsgálatot. Ha a tiéd a gyerek, akkor kötelességed fizetni, látogatni nem kötelező.

Ha nem a tied, akkor meg egy életre tanuld meg, hogy gumit kell húzni, mindegy mit mond a lány.

2018. jan. 22. 10:46
 18/30 anonim ***** válasza:
Miért lettem lepontozva? Talán, mert értelmes választ próbáltam adni?
2018. jan. 22. 10:48
 19/30 anonim ***** válasza:
86%
Ba*zd meg ez nem egy zsebkendő, amit ha telefújok, eldobom... jesszusom téged a szüleid hogy neveltek? Kb sehogy, egy felelőtlen senki xarházi vagy, aki a faxát beleveri másba, de a következményekkel nem akar számolni.
2018. jan. 22. 10:53
 20/30 A kérdező kommentje:

csak okosan okés?

hülyegyerek

2018. jan. 22. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!