Ha eladtam az interneten hirdetett telefonom élőben, utólag reklamál a vevő, akkor visszakaphatja a pénzét?
Figyelt kérdés
Élőben látta a HIBÁS készüléket, megnézte, hogy úgy van-e, ahogy telefonon elmondtam neki. Megvette 12.000-ért. A baki annyi, hogy sim-kártya tartója nincs meg és én nem is figyeltem, hogy már nem volt meg. Nemrég írt, hogy nincs meg. Gondolom így használhatatlan, de amúgy is az volt, mert 2 éves, régi, törött, csak alkatrésznek jó, én mondtam. Utólag reklamálhat a pénzéért? Mindketten figyelmen kívül hagytuk, hogy nincs meg a sim-tartó..2018. jan. 18. 19:31
1/7 anonim válasza:
Nem megy a reklamációval semmire.
Magánszemély eladó nem kötelezhető sem garanciára sem visszavételre.
Ha megtévesztetted volna és hibátlannak adod el a hibás terméket, akkor polgári peres eljárásban támadhatna téged. Így még ennek se sok értelme volna.
Nem kell visszavenned, nyugi.
2/7 anonim válasza:
írtatok adás-vételit?
ha nem, feleslegesen reklamál.
ha igen, benne szokott lenni a sablon szerződésben, hogy megtekintett állapotban.
szóval nem igazán tud mit csinálni. meg őszintén szólva mit is csinálna...polgári peres úton tudná megpróbálhatná, de 12ezer Ft miatt nem hinném, hogy erre lenne kerete meg ideje...
3/7 A kérdező kommentje:
Nem akartam én átverné, nem is figyeltem én sem, ő sem, hogy nincs meg ez a 2 centis kis hülyeség.. Nincs adásvételi, megnézte, jónak látta, fizetett, vitte. Én kiemeltem neki többször, hogy törött elől, hátul, ez alkatrésznek jó, másra nem.
2018. jan. 18. 19:52
4/7 anonim válasza:
Mivel megtekintette az árut,ellenőrizte,tetszett neki, elvitte most már nem reklamálhat és nem kell vissza adni a pénzt!! Azt ő is letörhette róla...
7/7 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen 3 nap után hívott hogy szar a teló és kéri vissza a pénzét... Én mondtam neki hogy itt volt megnézte és nem vagyok hajlandó vissza venni azt a telefont amit 3 nap alatt szét cseszett... Bizonyítsa be hogy nem ő tette tönkre... Amint kilép az ajtón az ő dolga.... (később kiderült hogy ráment egy vírusra attól lett szar... Szóval nekem volt igazam) azért a tanulópénz nekem is megvolt és legközelebb én is írok adás vételit (mint a használt kocsinál is aláírod hogy tudomásul vetted a hibáit és nem reklamálsz akár tudod akár nem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!