Autót adtam el, de nem jelentettem be fél évig. A vevő időközben kárt okozott (biztosítás nélkül). Van adásvételim utólag be is jelentettem (a biztosítónál azonnal), kin fogják a kárt követelni? A szerződés dátuma számít vagy a bejelentésé?
Az egyik nem jelenti be, a másik nem köt biztosítást.
Szép gyerekek vagytok. Remélem mindkettőtöket megvágják.
"Autót adtam el, de nem jelentettem be fél évig"
Tulajdonképpen miért is nem?
Mielőtt még megköveznétek a kérdezőt, KÖTELEZETTSÉGE csak a vevőnek van, neki kell 15 napon belül átiratni a megvásárolt gépjárművet, az eladónak csupán saját érdekében ajánlatos bejelenteni a kormányablaknál is a gépjármű eladását.
Ilyen esetben a szerződés dátumát el fogják fogadni, baj csak akkor lehet belőle, ha a vevő valamiért letagadja, vagy az ő példánya más dátumot tartalmaz. A biztosítónál ha azonnal be volt jelentve az eladás ténye, ők adtak ki igazolást biztosítási szerződés megszűnéséről, az tartalmazza a megszűnés okát is, ez pl felhasználható, ha bizonyítani kell az eladás időpontját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!