Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Üzembentartó felmondhatja a...

Üzembentartó felmondhatja a szerződést?

Figyelt kérdés
Üzembentartója vagyok egy opel vectranak, amit összetörtem nemrég. meg akarok töle szabadulni, de a tulajdonos kint él német o ban.hiába irok neki meg hivom hogy ha jön haza majd akk elintézzük de nem találkoztunk mégse..nem az én hibámbol. sajnos elegem lett ebből a dologbol hogyan tudnék megszabadulni ettol a helyzettol? amikor a tulaj elérhetetlen? fölöslegesen fizetem a biztositást

2015. dec. 27. 07:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Ismét egy tanulságos történet az üzembentartó vidám, takarékos, gondtalan autóhasználatáról.

Az autó jogilag nem a tied, a tulajdonos nélkül pedig tehetetlen vagy.

Természetesen megvan a jogod hozzá, hogy felmondd az üzembentartói szerződést, csakhogy azt a tulajdonos jelenléte nélkül nem tudod megtenni, mert az okmányirodában a tulajdonosnak is alá kell írni a nyilatkozatot.

Egy kibúvó lenne: meghatalmazás a tulajdonostól.

Ezt meg nem fog neked adni, mert annyira nem hülye, hogy visszavegyen egy összetört autót, amit neki kell kivonatni a forgalomból (tehát meg kell jelenjen az okmányirodában). A korrekt az lett volna, ha közösen elintézitek a papírmunkát, de mivel erre nem volt hajlandó... továbbra is fizetheted az esedékes adókat az autó után

2015. dec. 27. 07:26
 2/5 anonim ***** válasza:

Bizony várnod kell, amíg a tulaj megjelenik. Próbáld motíválni, hogy nagyobb kedve legyen egy roncsot visszavenni.

Az előttem szóló pontosan elmondta mi az ábra. Ez van.

2015. dec. 27. 07:40
 3/5 A kérdező kommentje:
a kocsira nincs szüksége, mivel egy 23 éves kocsi ami szinte már értéktelen.
2015. dec. 27. 08:43
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha nincs szüksége az autóra akkor aztán várhatod hogy találkozzon veled. Ott fog szarni az egészbe, főleg hogy összetörted.
2015. dec. 27. 08:53
 5/5 anonim ***** válasza:
egyszerűen mondd fel a biztosítást, ne fizess semmit és az okmányiroda elindítja a forgalomból való kivonást
2015. dec. 28. 00:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!