Vonóhorog felszereltetése mint üzembentartó. De én a jármű üzembentartója vagyok és nem tudom, hogy és mint üzembentartó ezt megtehetem-e, hogy fel szereltethetem vagy ezt csak a tulajdonos teheti meg?
A gépjármű üzembentartójának a feladata, hogy a gépjármű szabályos működtetésével összefüggő kötelezettségek megtétele, illetve az üzemeltetéssel kapcsolatos törvények betartása. Így a köteles többek között megkötni, és rendszeres fizetéssel fenntartani a gépjármű felelősségbiztosítást, bejelenteni az üzembentartó adataiban történő változásokat, illetve fizetni a gépjármű adót. A jogok között szerepel, a gépjármű műszaki vizsgáztatása, a forgalomból való ideiglenes kivonás, az ismételt forgalomba helyezés, illetve a rendszámtábla, a forgalmi engedély, a címke, és a regisztrációs matrica pótlása.
Vonóhorog felszerelése után le kell vizsgáztatni az autót, s ehhez, mint üzembentartónak jogod, van, sőt kötelességed.
Tehát akkor mint üzembentartó fel szereltethettem ha jól értem.
Köszönöm szépen a választ.!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!