Jófogás - utólag variál a vevő, mit lehet tenni?
próbálom röviden:
Eladtam egy elektromos készüléket a jófogáson (nem akarom leírni pontosan, ne ismerjen rá, ha ő is olvassa, bocs).
Egy 130 ezres, vadi új, bontatlan dobozos elektronika volt, ami 3 külön részből áll, én le is ellenőriztem előtte, h minden megvan, feladtam.
Erre utólag most azt mondja, hogy az egyik alkatrésze nem az eredeti, hanem egy másik kínai koppintás csak (ami kb 20-ad áru gagyi), és akarja vissza a lóvét.
de hogy bizonyítsam be, h én az eredetit küldtem és minden jó, csak ő cserélte ki azt az egy tartozékot?
ha meg visszaküldi, az se jó, mert ezek után akkor nagy kérdés, vajon mégis mit kapok majd vissza ...
Ilyenkor mit lehet tenni? Hagyjam a frászba azt jelentsen fel, ha akar, úgyse tud egyik fél se bizonyítani semmit? Vagy mi van ilyenkor? Hihetetlen emberek vannak ...
és rájöttem, miért csinálja, nagyon egyszerű: ez az alkatrész önmagában csak 50 ezer körül van és kellene neki egy + tartalék, mert már beszerezhetetlen, már nem gyártják, és esetleg csak aranyáron lehet ilyet beszerezni.
Mondd meg neki, hogy utólagos reklamáció nincs.
Jelentsen fel, ha akar nyugodtan.
(Úgyse fog, egy ilyen per évekig húzódik, többe kerül, mint maga az áru és bizonyítani sem lehet semmit)
Amúgy a vadiúj, bontatlan dobozt hogy ellenőrizetd le?
"Egy 130 ezres, vadi új, bontatlan dobozos elektronika volt, ami 3 külön részből áll, én le is ellenőriztem előtte, h minden megvan, feladtam."
Vélhetően nem ismer rá.
igen? ez ennyire gyakori? én azért már pár éve jófogásozok meg facebookon is rengetek mindent adtam-vettem, de hála istennek ez az első ilyen idióta.
Sajnos nem mindennek van sorszáma, de ha lenne, még akkor se értem, hogy bizonyítaná bármelyik fél a doboz tartalmát.
(egyébként úgy értettem h új, bontatlan doboz, hogy én anno vettem többet is ebből, és olyan a csomagolása, hogy a borítóját csak le kell húzni a doboznak, majd visszatolni, tehát nincs leragasztva vagy más módon fixen bezárva, én pedig elküldés előtt, elhúztam ezt a fedelet, megnéztem, minden benne van-e és kész. de szal ez az eredeti gyári állapota is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!