Ha az apa küldött 15 ezret, de igazából többet kéne akkor majd utólag kell a többit kifizetnie?
Figyelt kérdés
Május 15-én mentünk külön az apával, van egy 8 hónapos kisfiúnk. Ma küldött postán 15 ezret, ezen kívül semmi mással nem támogatta a kisfiút. Június elején voltam panasznapon a bíróságon és ott azt mondták, hogy a gyerektartást a fizetéséből számítják majd aki, fizetése 20% kb, ami az ő esetében 30 ezer forint lesz. Tárgyalás csak valamikor nyár végén lesz.2017. jún. 23. 11:25
1/2 anonim válasza:
Nem tudom mennyire releváns, de én 28 éves vagyok, és faterom születésem előtt elhagyott. A születésem utáni első 3 évben nem fizetett gyerektartást, csak amikor már a bíróság kényszerítette. Neki nem kellet megfizetnie az elmaradt gyerektartást. Persze azóta eltelt 25 év...
2/2 anonim válasza:
Igen, utólag,fél évre visszamenőleg. Amúgy a fizetés 20%-át csak nagyon kb. mondhatták, mert a %-os megállapítás megszűnt. Ilyet tuti nem mondtak, hogy a fizetéséből számítják ki, mert az az új Ptk-val megszűnt (2014 márciusában lépett hatályba). A gyermek szükségleteit veszik alapul. Számold ki mi mennyibe kerül a gyermekre, a rezsi, minden és annak a felét kérd. Azt is vedd figyelembe, hogy az ítélet után két évig nem lehet ezen változtatni, és akkor is csak ha lényeges körülmény áll be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!