Miért nem lehet kimenni dohányozni a diákoknak az iskola elé?
"Értem. Tehát akkor ez a dolog a házirendben van benne, és azt kell figyelembe venni, nem a személyi jogaimat."
Melyik jogodat sértik te nagyokos? Pereld be az iskolát, és ha nyersz, fizetek neked egy sört!
"De akkor miért mehetnek ki a tanárok dohányozni az iskola elé, ha mivel elméletileg ugyan abba az intézménybe járunk, és nekik is az iskola házirendjét kell tartani, mivel ott dolgoznak. Tehát nekik sem lenne szabad elhagyni az iskola területét, mivel az iskola felelős értük is! De akkor miért mehetnek ki?"
Hát igen... Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kis ökörnek. Ez felsőoktatásban is így van, és a munkahelyeken meg még inkább így van...
Annak idején mi kimentünk az utcára, télen meg az alagsori vécébe cigizni.
Sza_rtunk mindenre.
Senki nem jogászkodott.
Ma nem lehet cigizni, viszont lehet dizájner drogot rendelni online.
Tök jó.
"Értem. Tehát akkor ez a dolog a házirendben van benne, és azt kell figyelembe venni, nem a személyi jogaimat."
Nem hinném, hogy bármi korlátozná a személyi jogaidat. Nem vagy már tanköteles: ha nem tetszik a rendszer, akkor hagyd ott az iskolát, és dohányozz vígan. Vagy válts olyan iskolába, ahol engedi a házirend a dohányzást (már ha találsz ilyet).
Az élet már csak ilyen, vannak szabályok. Pár év múlva az fog zavarni, hogy a főnököd fele annyi munkáért miért kap kétszer annyi fizetést, mint te. Az élet már csak ilyen, ideje felnőni.
Semmilyen jogod nem sérül azzal, hogy nem mehetsz ki az iskolából az utcára cigizni.
Mivel tanítási időn belül vagy (ez az első órádtól az utolsó órádig tart), a tanáraid felelnek a testi épségedért. Ha veled az iskola területén kívül bármi történik, akkor őket veszik elő elsőként és nem téged. A házirend elsődlegesen téged és iskolatársaid véd, nem pedig nyomorba dönt és korlátoz.
Engem sem engedtek ki dohányozni régebben a suliban, amikor bejött a törvény és megváltozott a házirend. Előtte meg a 18 éven aluliakat nem engedték ki dohányozni. Az ő jogaikat akkor senki nem sértette? Sajnos ezt el kell fogadni. Nekem volt olyan munkahelyem, ahol ebédszüneten kívül nem volt lehetőségem dohányozni. Nem tetszett, ott is hagytam. Tedd ezt te is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!