A végrehajtónak kötelessége válaszolni, ha én írok egy ajánlott levelet neki?
Vázolom röviden.
Adott egy X összegű tartozás, mely végrehajtás alá került.
Az előző havi fizetésemnek már vonta a 33%-t, a mostani bérpapír alapján a mostaniból is fogja. Amikor a munkáltatótól megpaktam a letiltásos papírt (lassan 2 hónapja) szinte azonnal írtam egy ajánlott levelet a végrehajtónak, melyben kértem, hogy ne tiltsa a fizetésem 33%-t, megneveztem egy X összeget, amelyyel tudnék neki havonta törleszteni. Nos ez lassan 2 hónapja, válaszolni nem válaszolt, de a fizetésnek a 33%-t továbbra is tiltja. A kérdésem adott: akár negatív és akár pozitiv megítélés szerint köteles a végrehajtó nekem válaszolni? Ha ugen, mennyi időn belül? Mennyi naptári nap vagy munkanap áll a rendelkezésére a törvény szerint, hogy válaszoljon?
Ha köteles válaszolni X időn belül, és ezt nem teszi meg, hol/kinél tudok panaszt tenni?
ez a "nem volt vagyonod" ismét érdekes kérdés, amivel tök jól vissza lehet élni, erre is tudok számtalan példát. kimegy a végrehajtó, visza, amit ér, és hiába nem az illető tulajdona, mert pl albérletben lakik, utána akkor még te mondj ellent és te kezdeményezz eljárást (pontosabban az illető tulajdonos), hogy X és Y dolog nem is az ott lakóé volt, hanem az övé. és persze bizonyítani kb lehetetlen, mert a frász se készül fel erre, és most őszintén, ki az, aki minden egyes eszközéről megőrzi a talán soha nem is létezett számlát? de ha így is lenne, akkor is tehát neki került egy csomó utánajárásba, eljárásba h visszakapja, ami az övé.
hát nemtom ... ezt a végrehajtósdi rendszert meg kellene már reformálni, mert agyrém, ami megy (és mondom ezt úgy h nekem pl pont tartoznak baromi sok pénzzel és lehetetlen behajtani az illetőn, mert jó kapcsolatai vannak, és tök hiába kérek végrehajtást, mindig az a válasz h nincs semmije, miközben luxus körülmények között él, de ugye tudja, hogy kell ezt csinálni. pont ez a horror az egészben, a kisemberrel ki tudnak cseszni, a nagyoknak meg úgyis meg van a maguk kapcsolata és ott megáll a végrehajás is)
szal még egyszer: jogállamban működne a rendszer, de mindig elfelejtjük, hol vagyunk ... összesen ennyi a probléma az egészben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!