A végrehajtónak kötelessége válaszolni, ha én írok egy ajánlott levelet neki?
Vázolom röviden.
Adott egy X összegű tartozás, mely végrehajtás alá került.
Az előző havi fizetésemnek már vonta a 33%-t, a mostani bérpapír alapján a mostaniból is fogja. Amikor a munkáltatótól megpaktam a letiltásos papírt (lassan 2 hónapja) szinte azonnal írtam egy ajánlott levelet a végrehajtónak, melyben kértem, hogy ne tiltsa a fizetésem 33%-t, megneveztem egy X összeget, amelyyel tudnék neki havonta törleszteni. Nos ez lassan 2 hónapja, válaszolni nem válaszolt, de a fizetésnek a 33%-t továbbra is tiltja. A kérdésem adott: akár negatív és akár pozitiv megítélés szerint köteles a végrehajtó nekem válaszolni? Ha ugen, mennyi időn belül? Mennyi naptári nap vagy munkanap áll a rendelkezésére a törvény szerint, hogy válaszoljon?
Ha köteles válaszolni X időn belül, és ezt nem teszi meg, hol/kinél tudok panaszt tenni?
A végrehajtás előtt minimum 2 felszólítást kaptál a tartozás tulajdonló cégtől és legalább egyet a végrehajtótól.
Ez legalább fél évet vett igénybe.
MOST mért kapálózol?
NEm, nemköteles, Elindított egy végrehajtást, mert ELŐTTE nem álltál velük szóba.
Nem kaptam semmilyen felszólítást. Be voltam jelente állandó lakcímre egy helyre, de ott már legalább 6 éve nem lakom és nem is voltam ott nem is leszek. Gondolom oda ment a felszólítás.
6 hónapja költöztem el megint, ide megengedték, hogy bejelentkezzek. De az előző főbérlő nem engedte. A mostanira nem jött semmi.
Konkrétan akkor tudtam meg, hogy tartozásom van, amikor jött a letiltás.
Ez egy 6-8 éves bkv-s tartozás, megbüntettek 6-8 éve, nem foglalkoztam vele, mivel már akkor nem laktam azon a címen, gondoltam a bkv-tól is ment felszölítás, de nem kaptam meg, mivel nem ott laktam. Egyszer büntettek meg, azt hittem nem lesz semmi, és most rá 6-8 évre a végrehajtó tiltja a fizetésem.
280ezerre ugrott a tartozás 16ezerből.
Nem nem tudom egyben kifizetni, mert pályakezdő vagyok, 21 éves, semennyi megtakarításom nincs, 5 hónapja dolgozom. 3 hónap alatt talált meg a végrehajtó a fizetésem által.
Tanulságok hátralévő életedre:
1. Meg kell szervezned, hogy az állandó címedre érkezett hivatalos küldeményekről értesítsen az, aki ott lakik, mert bármikor kaphatsz valami fontosat. Akár egy örökségről is értesíthetnek s ha nem találnak... Én is így tettem, amikor nem ott laktam életvitelszerűen. Vagy elkezdhet körözni rendőrség, ha nem jelensz meg egy felszólításra, és kellemetlee, ha pl. a munkahelyedről visznek el.
2. Azt hitted, nem lesz semmi. Hát tévedtél, hinni a templomban kell, a jogszerű adósságot meg kell fizetni.
3. Ne hidd azt, hogy egy végrehajtót meghat a siránkozásod. Törvény szabályozza, mit tilthat le, mit vihet el, azt meg is fogja tenni. Bizonyos esetekben akár fizetésed 50%-ig is kiterjedhet a letiltás. A konkrét esetedre: keine Antwort ist auch eine Antwort. A végrehajtó cég egy magántársaság, nem egy 30 napos válaszadásra kötelezett hivatal, saját érdekeit nézi csak, nem fog felesleges postaköltségeket okozni magának.
4. Vedd meg azt rohadt BKV jegyet.
5. Fiatal vagy még, ennyi pénzt simán megkeresel pár hónap alatt, egyesek sokmilliós adósságcsapdába kerültek, miközben családot kéne eltartaniuk, fel a fejjel, ennél nagyobb bajod ne legyen az életedben.
"szinte azonnal írtam egy ajánlott levelet a végrehajtónak, melyben kértem, hogy ne tiltsa a fizetésem 33%-t, megneveztem egy X összeget, amelyyel tudnék neki havonta törleszteni. "
Nincs ilyen. Legalábbis írásban.
Erre a végrehajtónak egyáltalán nincs VÁLASZOLÁSI KÖTELEZETTSÉGE.
A levonást mindaddig köteles folytatni, amíg a követelés kielégítésre nem kerül, akárhány munkahelyed is lesz addigra.
Egyébként be lehet menni a végrehajtóhoz ügyfélfogadási időben és meg lehet próbálni vele SZEMÉLYESEN egyezkedni.
Ha korábban nem kaptál még részletfizetést, eddig pontosan törlesztettél - mindig volt miből levonni - és ki tudod fizetni egy részét egy összegben a követelésnek, akkor a végrehajtó adhat Neked fizetési könnyítést.
Ha ez nem megy, bármi okból, akkor tiltani fogja továbbra is...
Hogyha már rád ment a letiltás,annak volt nem egy-nem kettő előzménye..
Nincs válaszolási kötelezettsége,sőt nem is fog válaszolni,mert az előző levelekben biztosan említette,hogy érdeklődj,hogy mindenkinek kényelmes legyen.. A munkahelyed meg ne próbáld ott hagyni,mert akkor valóban egyösszegben kell kicsengetned...
Dehogy kell egyösszegben kifizetnem.
És hányszor mondjam, hogy nem jutottak el hozzám a levelek?
A tiltásos papíron, amit a munkáltatótól kaptam, rajta van, hogy esetleges felmondásnál vagy elbocsátásnál a munkáltatónak egy jelentést kell küldenie a még fennálló tartozásról. Szó sincs egy összegben való kifizetésről. Nem a munkáltatónak tartozom, hanem a BKV-nak, amit a végrehajtó hajtja be. Ha a munkáltatónál lenne tartozásom, amit fizetési előlegnek neveznek (amit egyébként adhat legfeljebb 6 havi futamidővel, ami 0% thm-es) és ez alatt az idő alatt hagynám el a cégem, akkor kellene a munkáltatónak fizetnem.
Szóval ninxs igazad.
Másfelől. Én nem tudom kifizetni az egészet.
Mit gondolsz, majd az utcáról visznek el a rendőrök a böribe, ha ez megtörténik?
Ha nem fizeted, majd viszik az ingóságaid, az biztosan jobb lesz.
Saját magad érdekében jobban jársz, ha tűröd becsülettel a levonást, s levonod az elkocetett hibáidból a tanulságokat.
ennyi "jóindulatú" de főleg arrogáns és agresszív embert ....
nos velem is történt már olyan h teljesen szabályosan be vagyok jelentve, itt is lakom, és mégse jött semmi, egyszer csak azon kaptam magam h letiltott 33%-ot, ráadásul azt s etudtam miért. kiderült h vmi súlyadó volt a háttérben, csak engem meg elkapott a méreg ugye, mert tudtam h márpedig be van az fizetve, bementem az Adóügyisekhez is, és kérdezem, már bocsánat de hol a jó k istenbe élünk, mi ez? meg hol van a megelőző levél?
válasz: "ja hát tényleg kellett volna kapnia, és nem kapott? jaj Gizike akkor biztos elfelejtett küldeni"
mondom anyád de qurva te, nem kaptam, mutasd a tértivevényt.
másik: és mire fel a levonás, ha semmi adósságom nincs?
"ja nincs? jaj akkor elnézést, mindjárt megint meggnézzük"
hát persze h nem volt, és nehogy azt hidd h legalább elnézést kértek vagy hasonló, semmi, egyszerűen csak egymás közt sajnálkoztak h jaj Icukám akkor összekeverte a Valika megint az iratokat stb stb ezt hallgattam, aztán nagyon kiosztottam őket, elhordtam tényleg az utolsó tetves qurvának aki ott volt, és lényeg a lényeg h a mai napig se kaptam vissza a 2x levont pénzt (ez volt kb 4 éve)
na kérem, ez magyarország. sose értem egyébként, végrehajtás kapcsán, főleg ha végrehajtó is van a képben, miért beszélünk jogszabályról és szabályszerűságről, amikor tudjuk, h ezek amolyan kiskirályok, és magasról tesznek mindenre, ellenük tenni bármit lehetetlen (ja de tehetsz panaszt, ez igaz, amit természetesen ki se vizsgálnak), és ennyi. itt van a nyakunkon egy mindenki által közismerten maffia jellegű szerveződés, és a kutyát nem zavarja, h állítólag jogállamban vagyunk ...
most erre mit lehet már mondani?
komolyan mosolygok mindig, amikor itt jönnek azzal h mit lehet és mit kellett volna és mit nem kellett volna... ha egyszer nem működik az országban a jog, akkor mit tegyünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!