Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Valaki mondott ellent a...

Valaki mondott ellent a végrehajtónak?

Figyelt kérdés

jött egy végrehajtói levelem.

ha ellent mondok azt tudom hogy biróságra kerül az ügy.

utána mi történik? nekem kell fizetni a per költséget? valaki már végig járta ezt az utat tudna nekem tanácsot adni? köszönöm.

2017. okt. 2. 13:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Neked akkor kell fizetni a perköltséget, ha te vesztesz.
2017. okt. 2. 14:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha végrehajtó írt neked, akkor még rég túl vagytok a bíróságon és/vagy egy fizetési meghagyáson. A végrehajtó már csak tájékoztat a végrehajtás tényéről, annak már nem tudsz ellent mondani.
2017. okt. 2. 14:36
 3/5 anonim ***** válasza:
mi alapján mondasz neki ellen? Nem jogos a követelés? A végrehajtó, amint a nevében is benne van, végrehajt, magyarul már valakinek/valaminek van egy jogos követelése feléd.
2017. okt. 2. 17:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha már a végrehajtónak mondasz ellent, ott már csak formai kifogást tehetsz, a végrehajtás milyensége, szabálytalansága miatt, ez már inkább szakmai kifogás, jogászoknak.

És ráadásul illetékköteles, amit kb ajándékba adsz a bíróságnak/végrehajtónak.

2017. okt. 3. 05:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem inkább egy fizetési meghagyást kaptál a közjegyzői kamarától? Ha igen, akkor ha tudsz (van értelme, tudod bizonyítani, hogy jogtalan a követelés, vagy biztos vagy abban, hogy nem tudják bizonyítani a tartozást), ellent kell mondani és akkor bíróságra mehet az ügy. (Te leszel az alperes.)

Ha pedig nem mondasz ellent, akkor automatikusan végrehajtható a tartozás.

2017. okt. 3. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!