Füvet találtak az autómban ugye nem lehet belőle börtön?
Hazafele tarottam (józanul) a kocsimban ülve mikor megállítottak a rendőrök, átkutatták az autót és találtak nálam egy kis cuccot maximum 0.4g-ot.
Eddig büntetlen előéletű voltam. Valószínűleg a véremben is kifogják mutatni a thc-t mivel pár nappal az eset előtt cigiztem. Azt mondták ez olyan mintha bódult állapotban vezettem volna (pedig k*rvára nem). Emiatt ugye nem kerülhetek börtönbe??
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__6401..
Akkor itt miért írják páran ,hogy nem az?
Hasznos tanács az utókornak:
1. Ne használjatok az adott ország törvényei által tiltott kábítószert
2. De ha mégis becsúszott, akkor:
Megtagadhattad volna a vizeletvizsgálatot, arra nem kényszeríthetnek.(szeméremsértő)
A vérvételre viszont igen. Utóbbinál viszont nem mutatták volna ki (~8óra), a jogsid se került volna veszélybe.
(Az, hogy milyen következményekkel jár a jogosítványra nézve nem tudom pontosan, de valahol az ittas vezetés közelében lehet. Erről nem találtam semmilyen biztos infót, valaki megerősíthetne.)
-Ezt csak azért írtam le, mert marha nagy ostobaságnak tartom, hogy bármilyen rossz hatással lenne egy elszívott marihuánás cigi a vezető pár nappal későbbi képességeire.
Ennyi sok hulyeseget... Nem fogsz bortonbe kerulni nem lesz semmi..
mesz szepen elterelore azaz felevig jarsz pszichologushoz aki elmondja hogy ez rossz meg minden azt vagy foglalkozol azzal amit mond vagy nem.
Meg kerdezik kitol volt nem vagy koteles vallomast tenni arrol. Igazmondasi kotelezettseged sincs de masok ellen nem hozhatsz hamis vadakat (ez a felrevezetes) ha azt mondod talaltad vagy ismeretlentol vetted az szimpla hazugsag de mivel nincs semmi felrevezetes benne vagy hamis vad minden gond nelkul vallhatod ezt...
Jogsidat meg nem fogjak elvenni mert nem vezettel bodultan... valoszinuleg nem talalnak 4 nap utan semmit a veredben. Meg ha talalnak is max bomlastermeket amirol az orvosszakerto ugyis tudja mi az es egyertelmu lesz hogy csak korabban fogyasztottal de nem voltal akkor ott befolyasolt.. akkor lenne gaz ha aktiv THCt mutatnanak ki egyertelmuen de az nehany oran utan nincs benned.
Jogsidat elvettek e a helyszinen? Napokkal kesobb mar siman tagadhattal volna. Ha el is vettek vissza fogod kapni amint elkeszul a szakvelemeny mert egyertelmu lesz hogy nem voltal bodult. Ha meg nem vettek el akkor nem kell fosni ha valoban jozan voltal.
Eddigi fejlemények (akit érdekelne):
Vizeletből, vérből kimutatták a zöldet.
Beidéztek a rendőrségre és elküldtek egy ambulanciára. Oda fogok járni fél évig (havi 1x) elterelésre. Ez most történt így 4 hónap után, ezidáig semmi levelet, értesítést nem kaptam.
A jogosítványom még kérdéses mivel ugyan a véremben találtak thc-t, az még viszont nem bizonyosodott be így sem ,hogy bódult állapotban voltam-e vezetés közben vagy sem. Ha az orvos úgy itéli meg ,hogy befolyásolt állapotban voltam akkor ugrott a jogsi, ám ha nem akkor megmarad és az egészet megúszom fél év eltereléssel.
Kösz mindenkinek aki segített. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!