Ha le kell ülnöm sitten a traffi bírságot akkor kapok igazolást, hogy börtön miatt nem tudtam suliba menni?
69-el mentem városba, úgy gondolom megkapom a bírságot, kifizetni nem fogom, C jogsira gyűjtök minden fillér számít. -kölcsön senkitől nem kérek-
Szóval ha majd jön érettségi tájékán a behívó és én pont kihagyom azt a x napot akkor adnak a börtönben igazolást?
( amúgy meg gondoltam cikket írok majd belőle és csak azért is leülöm) :)
A kérdés valós, nem kamu.
Iskolámmal nem lesz gond, egy volt osztálytársam lopásért és testi sértésért ült csak az nyári szünetben volt és az iskola tett rá elkezdhette az évet.
Mennyi ésszel? Mi a gond ezzel? Nem értem, bár lehet oka van.
Erkölcsibe csak 1 évig számít a hatóságiba viszont végleg, mivel én nem fogok soha dolgozni bíróságon, rendőrségen nemzetbiztonságnál ezért nem érdekel. És legalább írhatok az élményeimről meg menőzhetek, hogy voltam sitten mert 69-el mentem városba. Közmunka az gáz, elég volt nekem a 50 óra kényszermunka az érettségihez.
Akkor tegyük tisztába!
Ha egy 50-es útszakaszon mentél ennyivel, akkor az már az objektív felelősség körébe esik, a bírság fixen 30 000 Ft.
Csak akkor Te kapod a bírságot, ha te vagy a jármű bejegyzett üzembentartója. Ha apa kocsijával mentél, akkor ő kapja a csekket. ( persze, "áttolhatja" rád, ennek megvannak a szabályai, ezt most hagyjuk.)
Az SzTv. ( 2012. évi II. törvény
a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről) alapján a be nem fizetett pénzbírságot 5000 Ft/ nap "árfolyamon a bíróság ( nem a rendőrség!), szabálysértési elzárásra váltják át. Közmunkára nem váltják át.
Erkölcsi:
A szabálysértési határozat jogerőre emelkedésétől számított 2 év múlva az érintett mentesül a hátrányos jogkövetkezmények alól - vagyis nem lesz nyoma a büntetésének, csak bizonyos hatóságok részére, szigorú feltételekkel. Három év leteltével pedig helyreállíthatatlanul törlik.
Ráadásul az Erkölcsi bizonyítvány nem tartalmaz szabálysértésekkel kapcsolatos adatot!
( "Az adatokat a bűnügyi nyilvántartásból kérik le minden esetben, ha valaki erkölcsi bizonyítvány iránti kérelmet nyújt be elektronikusan vagy szóban a kormányablakoknál.
Az erkölcsi bizonyítvány tanúsítja, hogy a kérelmező büntetlen előéletű, a kérelmező nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt, illetve nem áll foglalkozástól eltiltás hatálya alatt, vagy mely foglalkozástól eltiltás hatálya alatt áll." )
"Neked az élmény, hogy büntetett előélettel kezdheted az életedet? Idióta."
Mielőtt másokat minősítesz, talán néz tükörbe!
Egy szabálysértési elzárás nem számít büntetett előéletnek.
Azzal riogattak, hogy nem mehetek majd szavazni ha elzárásra váltom büntetésem. Remélem köze sincs hozzá.
Köszönöm.
De igazolást ad a börtön, igaz?
Amúgy nagyon okos dolog, hogy naponta 5 ezret érek úgy, hogy van kaja meg hasonló társaság mint én, a "mocskos gyorshajtók" hallottam valaki azért ült mert nem volt nála forgalmi és 11 ezer forint bírságot kapott és nem fizette ki. :)
"Azzal riogattak, hogy nem mehetek majd szavazni ha elzárásra váltom büntetésem. Remélem köze sincs hozzá."
Az nem szavazhat, akit eltiltottak a közügyektől. Egy gyorshajtásért nem tiltanak el.
"De igazolást ad a börtön, igaz? "
Kapsz igazolást.
"Amúgy nagyon okos dolog, hogy naponta 5 ezret érek úgy, hogy van kaja meg hasonló társaság mint én, a "mocskos gyorshajtók" hallottam valaki azért ült mert nem volt nála forgalmi és 11 ezer forint bírságot kapott és nem fizette ki."
Fordítva ülsz a lovon.
A büntetés nem arról szól, hogy te mennyit "érsz", hanem arról, hogy mi az, ami a jövőben visszatart a hasonló normasértéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!