Ha én azt állítom vallási világnézetemből kifolyólag, hogy a zsidó vallású emberek a pokolba fognak kerülni, ha nem lesznek keresztények, akkor az antiszemitizmus?
Meg tudnád magyarázni, hogy mi alapján állítanád ezt?
Ki tudod fejteni, vagy csak provokálsz?
Egyrészt, ők is keresztények. Sőt, még komolyabban veszik a Bibliát, mint a "megengedőbb", Újszövetséget is elfogadó irányzatok.
De nyilván nem vagy antiszemita, mégis érdekelne, miért éppen róluk írtál ki kérdést, és nem az adventistákról, krékerekről, pünkösdistákról, anglikánokról, metodistákról, baptistákról, evangélikusokról, anabaptistákról, reformátusokról,unitáriusokról, jehovistákról, mormonokról, ortodoxokról, monofizitákról...?
Antiszemitizmusról csak akkor beszélünk, ha az illetőt a zsidó vallása miatt támadod vagy a jogokat vonsz meg tőle.
Mellesleg én sem értem, mi bajod a zsidókkal, illetve azzal, aki nem keresztény. Ateistákkal mi lesz?
Ha bele raksz egy "is"-t akkor szerintem csak sima bigottság.
Nem tudom hányas válaszoló: a zsidók nem keresztények, a keresztények a keresztények, legfeljebb ugyan abban az istenben hisznek, de ez is vitatható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!