Magyarországon miért ilyen nagy az antiszemitizmus?
Egy 2014-es felmérés szerint Magyarország volt a legantiszemitább ország egész Kelet-Európában, a lakosságnak több, mint a fele negatív véleménnyel van a zsidókról, pedig az emberek 99%-a zsidót sem látott életében.
Egy 2016-os közvélemény kutatás kimutatta, hogy a helyzet azóta nemigen változott.
A legrosszabb a helyzet a fiatalok körében, ott az emberek 64%-a van a zsidók ellen úgymond, míg az öregek között ez kb 40%.
De miért? Nem akarok vitát szítani, de komolyan nem értem, hogy az embereknek mi a problémájuk a zsidókkal.
És ebbe nem tartozik bele az Izrael-Palesztina konfliktus.
A zsidó mint kifejezés, ma már épp olyan negatív jelzőként van jelen mint a az hogy valaki fekete vagy sárga.
A tanultabb, vagy jól informált réteg nem vagdalkózik ezzel, csak a buta provokatív fogalmatlan emberek.
Nem. Erről Köves Slomó nyilatkozott nem olyan rég. A haza antiszemitizmus verbális, de fizikai támadásra alig van példa.
Míg Nyugaton fordítva: a politikailag korrekt beszéd elfogadott, de pl. csak Franciaországban jó néhány fizikai támadás történt zsidók ellen.
A volt izraeli magyar követ is kijelentette, hogy a magyar zsidóság reneszánszát éli.
Mindkét hírről könnyen elérhető forrás.
Elég nagy ellentmondásos az egész.
Tényleg szolgalelkűek egyszerre,de a bankokat is gyűlölik.
Értelmet nem keress benne,buták,egyszerűen és kész.
Ötösnek
Bemegyek a kocsmába, van antiszemitizmus.
Mert nálunk él a legtöbb egész keleteurópában.
Amugy érdekes dolog az egész főleg a kereskedelmi médiákban a müsorvezetők 90% zsidó származású .És rengeteg a politikában is a kettős állampolgár
(nem román/szlovák-magyar hanem izraeli-magyar).
Ez azért kicsit szemet szúr.
Amugy az antiszemitizmusban Mo nem az egyedüli én bejártam fél európát és ahol összebarátkoztam az emberekkel pár sör után gyakran előkerült a zsidózás. Csak ha az embert kérdezik ilyesmiről nem fog őszintén válaszolni mert ezt büntetik, főleg németországban elég durván
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!