Ezert engem beperelhet?
Neztem jofogason meg startapron is hirdeti egymas utan 4szer egy vallalkozast. Na most olyan jo az eladonak a rabeszelokepessege hogy majdnem el is hittem., hogy o 1illioeer neverteken alul akar adni egy forgalmazasi jogot, es hogy 1 evig ingyen segit majd,meg hogy ezzel enajd akar milliardos leszek, meg hogy o nem a penzert csinalja. Stb. Ilyen a meseben nincs.
Es utolso pillanatban lemondtam, hogy en nem irom ala aszerzodest, mert biztos van benne csavar, sot.. es akkorazota 2 hete zaklat, telefononstb.
Tegnap meg kaptam egy levelet tole mailben hogy jo ugyvedje van es beperel es 5 millio ft karigenyt akar, mert hogy miattam nem tudta eladni masnak. Most en ettol ilyedjek meg? Vagy nem csinalhat semmit?
Jha meg hogy penzt es idot nem fog sajnalni tolem.
Stb, lehet belestem egy csapdaba?'adatokat kerte nem adtam meg, illetve szerzodest sem irtam ala.
Szoljak a rendorsegnek?
1millioert akarta odaadni.
Es hogy 1 evig segit ingyen, meghogy ennek a projektnek 100 milliot er, megis odaadja 1-millioert csak azaert mert velem akar dolgozni. Ilyen rabeszelo kepessege volt. Ezeket mondta nekem.
"Nincs az sehol megírva, hogy ha érdeklődsz valami iránt, akkor kötelességed megvenni."
Ez így nem pontosan igaz.
A polgári jogunk szerint a felek már a szerződés kötést megelőző eljárásban is kötelesek együttműködni és nem tanúsíthatnak olyan magatartást, ami sérti a másik szerződéshez fűződő jogait.
Szerződés aláírását - ha nem volt előszerződés - csak nyomos és jogilag elismert indok alapján lehet megtagadni.
Ellenkező esetben kártérítési igényt is lehet érvényesíteni.
Utolsó: Itt nem volt semmi, mellesleg elég hihetlenül hangzik, az hogy egy 50 millio forint értékű forgalmazási jogot akar eladni 1 millióért, ingyen segitséggel, 1 évig, és hogy ezzel akár milliárdos is lehetnék.
Mivel naiv vagyok kezdtem már elhinni, de az utolsó pillanatban, bevillant hogy csak a pénzemet akarja lehuzni, de ez egész projekt nem ér semmit, különben már rég eladta volna valamilyen milliomos embernek,akiknek vannak kapcsolatai.
na látod, pont ezért nem kell komolyan venni. nem hinném, hogy egy komoly üzletember, aki az évszázad üzletét szeretné valakinek továbbadni, az a jófogáson meg a startaprón hirdeti...vicc az ilyen ember :D
gondolom el van keseredve, mert ő is beleszállt, de egy fillért nem látott a dologból, ezért gyorsan el akarja adni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!