Csoportos garázdasággal vádolnak engem meg egy barátom mert verekedésbe keveredtünk pár cigánnyal, mi lesz ezután?
A cigányok baját elláttuk, sajnos az egyiket úgy vertük meg hogy én lefogtam a barátom ütötte.A cigány orra eltört.
Ilyen esetben mindenki ugyanazt a büntetést kapja-e, és milyen büntetést lehet kapni ezért? (Mind a kettőnknek ez az első verekedése és ügye)
Elég súlyos dolgot csináltatok. Ezért simán le is ültethetnek, bár ha mindent beismertek és ez az első eset, akkor valószínűleg nem, de nem fogjátok megúszni egy ejnye-bejnyével.
Én egy felfüggesztett börtönbüntetést tippelnék elsőre.
És nem feltétlenül kapja mindkettőtök ugyanazt a büntetést, ugyanis a büntetés kiszabásánál vizsgálják az enyhítő és súlyosító körülményeket, nyilván, ha valamelyikőtöknek több van egyikből, akkor más lesz a büntetés mértéke.
"A cigányok baját elláttuk"
Ez dicső dolog, de a törvény az törvény, és így rátok is vonatkozik.
Btk -> garázdaság, súlyos testi sértés, erre keress rá.
"Ilyen esetben mindenki ugyanazt a büntetést kapja-e"
Nem feltétlen, mindíg van 1. , 2. rendű vádlott.
Egy jó ügyvéddel felfüggesztett pl 2év, sok mindentől függ ki kezdeményezett, csoportosan -3 vagy többen- követtétek el a garázdaságot, stb majd az ügyvéded felvilágosít.
Ki tette a feljelentést? Ki a vádló?
Ti feljelentettétek őket, amiért megtámadtak benneteket?
Sürgősen beszéljetek ügyvéddel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!