Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Befolyásolja a felmondási idő...

Befolyásolja a felmondási idő 30 napját a céges leállás dec 24 és jan 1 között?

Figyelt kérdés

Kérdésem!

Ha én dec 1-el beadom a felmondást amely 30 nap lenne, és még dec 31-el le is járna, akkor ezt befolyásolja bármiben hogy a cég dec 24 és jan 1 között zárva van, munkavégzés nincs mindenki szabin van?

Ugyanis azzal etetnek hogy tudom-e hogy az az 1 hetet rá kell dobnom a 30 napomra vagyis 1 héttel tovább tart a felmondási idő?

De ez csak etetés nem? A felm idő az 30 nap ha akármi történik alatta akkor is csak ennyi.

Az is lehetne hogy végig beteg vagyok táppénzen és egy napot se megyek be nem?

Szóval mi hosszabbíthatja meg a 30 napot? Szerintem semmi a világon.

2017. nov. 28. 15:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Tudtommal nem befolyásolja, mert az csak szabi, semmi más. Ha meg már nincs elég szabid, akk fizetésnélküli nap.
2017. nov. 28. 16:32
 2/7 anonim ***** válasza:
30 naptári nap. Ha felrobban a cég, de papíron még létezik, akkor is telik.
2017. nov. 28. 16:54
 3/7 A kérdező kommentje:

Akkor jól tudtam.

Most majd a jöv az lesz hogy dec 31 után már nem megyek be míg ők verik a dobot hogfy de be kell(ett volna) és nem adják majd mi a kilépő papírokat.

2017. nov. 28. 16:55
 4/7 anonim ***** válasza:
A leállás nem befolyásolja a felmondási idő hosszát. Mint ahogy az sem, hogy hány pihenőnap, munkaszüneti nap van benne. Napokban van meghatározva, ami naptári napot jelent. És a naptári napok akkor is telnek, ha a munkahelyen teljes leállás van.
2017. nov. 28. 16:58
 5/7 A kérdező kommentje:

És vajon

a) ezt ők nem tudják

b) tudják nagyon is jól csak azt hiszik hülyére vehetnek és nyernek +1 hétre embert melózni?

2017. nov. 28. 17:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem befolyasolja. Amugy is a felmodasi ido felevel rendelkezik csak a munkaltato, a masik reszeben a dolgozonak mar eleg nagy a szabadsaga, mert a volt munkahelynek biztositania kell, hogy munkat kereshessen. Persze ha kozos megegyezessel tortenik az elbucsuzas.
2017. nov. 28. 18:54
 7/7 A kérdező kommentje:

" Amugy is a felmodasi ido felevel rendelkezik csak a munkaltato, "

ez meg egy tévedés.... ez MUNKÁLTATÓI esetén van ez MUNKAVÁLLALÓI felmondás.

2017. nov. 28. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!