Ha beperelnek, mennyi időn belül értesítenek erről, illetve befolyásolja-e az, hogy ítélkezési szünet van a bíróságokon?
Szia!
Polgári perről van szó?
A tárgyalás kitűzését a Pp. 125. §-a szabályozza: "A bíróság legkésőbb a keresetlevélnek a bírósághoz való érkezését követő harminc napon belül intézkedik a tárgyalási határnap kitűzéséről".
A tárgyalást 4 hónapon belülre kell kitűzni. Az ítélkezési szünet befolyásolja, igen.
Köszönöm a válaszokat! Magyarán megmondva, ha én beperelek valakit, 30 napos határidővel döntenek, hogy elfogadják-e a dolgot + ezen túl értesítik ki az alperest.
Ez a 30 nap ez meg is szokott lenni, vagy az ügy bonyolultságától is függ, hogy van ez?
Nagy, persze, nem is vitatom, dehát nem is vagyok otthon az ilyen dolgokban.
Polgári per. Annyit már kibogarásztam, hogy keresetlevelet kell a bíróságra beadni, amit 30 napos határidővel bírálnak el. Erre kérdeztem, hogy a bíróság ha döntött, utána értesíti az alperest az ellene indított perről?Ill. hogy ez a 30 nap mennyire szokott meglenne, ítélkezési szünet dob-e rajta vmit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!