Nagyszülő után örökölne 5 unoka mivel a szülők már meghaltak! Végrendelet nem készült, de az egyik unoka gyámja volt a nagymamának! Ez mennyiben befolyásolja az örökösödést?
Nem számít életében kinek mennyit adott, hiszen ezt senmi nem tratja számon, senki nem számolta és nem jegyezte ellen hogy ennek ennyi annak annyit..
Természetesen egyenlő arányban örökölnek majd!
Az előzők nagy butaságot írnak.
1. Az, hogy "gyámja" volt (amúgy gondnoka, nem gyámja) semmit sem befolyásol, hacsak nem kötöttek tartási szerződést. - Ez nem következik a gondnokság tényéből, attól függetlenül lehetséges, de messze nem biztos.
2. Az életében ajándékozott vagyon az osztályra bocsátás során elszámolásra kerül. Ehhez lásd a Ptk. szabályait.
Nem veheti ki.
Nincs olyan, hogy "örökösödési tárgyalás", hanem hagyatéki eljárásnak hívják, melynek során a közjegyző a hagyatékot tárgyaláson adja át.
És már írtam, hogy nem gyámja volt (gyámja csak KISKORÚNAK lehet!!!), hanem gondnoka...
Tisztázd magadban a fogalmakat, különben sosem fogod megérteni a dolgokat!
Hiába ragaszkodsz a hülyeséghez: nem gyám, hanem gondnok.
Gyámja, most írom le másodszor: csak kiskorúnak lehet.
A gondnok pedig nem dönt az "örökösödési" feltételekről.
Nem tudom, honnan szerzed az infóidat, de valaki nagyon félrevezet.
De, ha nem hiszel egy ügyvédnek, akkor meg nem tudom, miért kérdezel egyáltalán!? Máskor a tanácsadásért óradíjat számolunk, én próbálok neked segíteni, erre itt értetlenkedsz.
Komolyan, nem értem, miért akarok még néha segíteni embereknek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!