Csalónak neveztek Facebookon, indíthatok kártérítési pert, iléletve rágalmazásért tehetek feljelentést?
"Tisztáztam magam a vádak alól még régebben."
Tehát akkor, amikor ezt írta, vádoltak csalással, s ekkor írta ki az ominózus posztot. A teljes hozzászólást ismerni kellene, mivel a szövegkörnyezet is számít.
"Elég nehéz letagadni egy ilyen kommentet."
Én ismerek egy ilyen esetet. Azért került ugyanilyen ügy megszüntetésre végül, mert kiderült, hogy nem volt joghatályos magánindítvány, de ha lett volna, akkor sem lett volna bizonyítható, hogy valóban az írta ki a szöveget, akinek a nevénél megjelent. Ugyanis akit feljelentettek, ő azt mondta, hogy más is ismerte a belépési kódját és nem ő rakta ki a szöveget, hanem más. Innentől fogva a feljelentést tevőnek kell bizonyítani, hogy ez valóban így történt. És tudja az illető bizonyítani? Nem biztos...és emiatt meg külön szakértőt kirendelni több százezer forintért és esetleg tényleg kiderül, hogy nem az az illető volt, akkor nagy szívás a feljelentőnek anyagiak tekintetében is, ugyanis felmentő rendelkezés fog születni, viszont a költséget a magánvádlónak (aki a feljelentést tette), annak kell megfizetnie.
"A Facebook megköveteli a személyazonosságot. Még a személyid másolatát is bekérhetik, hogy igazold, hozzád tartozik a fiók. Elég nehéz letagadni egy ilyen kommentet."
Ez az elmélet, de ettől még ugyanúgy letagadhatja, hogy más írta ki, feltörték stb. És nem fogod tudni bizonyítani hogy nem így volt.
Utolsó vagyok:
Neked/nektek kell bizonyítani, ha te állítasz valamit. EZ nem olyan egyszerű, mert elvehették a telefonját, belépve maradhatott egy internetkávézóban. (Még ha tudod is hogy tuti ő írta, ez nem elég, bizonyíték kell. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!