Tehetek feljelentést rágalmazásért?
Kicsit tanácstalan vagyok. Egy magánszálló megbízott vezetője vagyok, sajnos elég fiatal.
Rengeteget kell dolgoznom és a lakókkal is tartanom kell a kapcsolatot, amellett, hozzájönnek a napi 8 órás gondnoki teendők.
A minap azzal szembesítettek, hogy felajánlom magam a férfiaknak, illetve megloptam a főnököm és annak címén, hogy a barátomhoz megyek, igazából a testemet árulom.
Ennek az igazságtartalma 0%.
Mivel ez a szembesítés több ember előtt történt, így szeretnék ennek a személynek egy feljelentéssel kedveskedni. Mennyire érdemes jogi útra terelnem ezt a "konfliktust"?
A kiváltó okával sem vagyok tisztában, amiért ezt csinálja, tudomásom szerint én nem tettem/mondtam olyat, amivel kivívhattam volna a haragját. Középvezető vagyok, tehát, ha ez még annál is több ember fülébe eljut, mint amennyi eredetileg hallotta, a becsületemen csorba eshet és mellesleg ez nem csak lakóhely, hanem munkahely is, tehát a szavai által okozott kárt, lehet, hogy évekig szenvedem.
Feljelentést bárki bármikor tehet, legfeljebb nem vezet eredményre. Ez - a leírtak alapján - eléggé megalapozottnak tűnik, akár jelentős érdeksérelemet okozó rágalmazás vétségét is megalapozhat.
A jogi minősítés egyébként a bíróságot nem köti, csak a feljelentésben írt tényállás. Tehát ha a laikus feljelentő rosszul minősíti az esetet, majd a bíróság kijavítja.
Ez egyébként nyilvánvalóan nem becsületsértés, hanem rágalmazás. Nem tudom, aki csak úgy kapásból odavágja az ellenkezőjét - nyilvánvalóan nem jogász - mire alapozza azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!