Családon belöl rágalmazásért és fenyegetésért lehet feljelentést tenni?
Arra lennék kíváncsi, hogy az anyai ágról való nagybátyám feljelenthetem e rágalmazásért és fenyegetésért. Feltételesen van szabadlábon és nincs ide bejelentve, de szabadon ki-be jár a házunkból és ha az anyám nem hallja mert az övé a ház. Én babát várok szóval fokozott a dolog, csak vita közben nem tudtam felvenni a fenyegetéseket és rágalmazásokat. Megtudnék tőle szabadulni ugy, hogy véletlenül se történhessen bántalmazás a baba miatt?
Hallottam, hogy telefonon is megtehetem a feljelentést ennek mi a menete?
1. Elöször anyáddal kellene beszélni, hogy neki mi a véleménye arról, hogy a nagybátyád csak úgy bejárkál a házba.
2. A nagybátyádnak mi köze a gyerekedhez, ugyanis ezt nem tudom értelmezni, "ne történhessen bántalmazás a baba miatt"
3. Ebben a történetben mi a rágalmazás, ki kit rágalmaz és mivel?
4. Milyen fenyegetésröl van szó? Mert ha csak kiabál, az nem feltétlen büntetendö.
5. Egyáltalán miért laksz ott anyádnál, ha ennyire rosszak a körülmények, miért nem a gyerek apjával élsz?
Olvasd el ezt, hátha belefér a tényállásba a viselkedése.
Jó lenne, ha felvennéd a telefonoddal, mert máshogy nem tudod bizonyítani. Írásban is megteheted a feljelentést a rendőrség, vagy a bíróság felé.
Már tegnap kérdeztél.
Feljelentést tudsz tenni a fenyegetések miatt, semmi jelentősége annak, hogy rokon-e vagy sem.
Telefonon ezt hiába jelented, mert ez nem a "telefon tanú" kategória, hanem érintett vagy benne. Senkit nem fog a rendőrség azért vegzálni, mert bemegy egy olyan lakásba, ahova a tulajdonos megengedi, mert kaptak egy telefonhívást névtelenül.
Köszi a válaszokat kedves 6.
1. Elöször anyáddal kellene beszélni, hogy neki mi a véleménye arról, hogy a nagybátyád csak úgy bejárkál a házba.
Beszéltemanyámmal ő is unja de nemtett semmit
2. A nagybátyádnak mi köze a gyerekedhez, ugyanis ezt nem tudom értelmezni, "ne történhessen bántalmazás a baba miatt"
Nincs köze a babámhoz de fenyeget h kiszedi belőlem
3. Ebben a történetben mi a rágalmazás, ki kit rágalmaz és mivel?
Mindennek lehordott a vita hevében lényegében
4. Milyen fenyegetésröl van szó? Mert ha csak kiabál, az nem feltétlen büntetendö.
A fenyegetés ugy történt, hogy fogta és aztmondta ugy megver, hogy fényképen se leszek felismerhető, hogy kiszedi a gyereket belőlem és ha elkap az utcán akkor levágja a fejem valamint hogy szétveri az arcomat...
5. Egyáltalán miért laksz ott anyádnál, ha ennyire rosszak a körülmények, miért nem a gyerek apjával élsz?
Azért lakok anyámmal mert most fejeztem be az iskolát a hónapba még tanulói jogviszonyom is van + a gyerek apjától szétmentünk amikor 5 hónapos terhes voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!